Weekend Videos
Alan 01 S

Photo: IMDb

Alan Rickman: Usmeni eseji i dobrodošle lekcije

Alan Rickman: U četvrtak se navršilo pet godina od smrti Alana Rickmana, glumca najpoznatijeg po ulogama u Harry Potter i Die Hard filmskim franšizama. Ipak, njegove najbolje uloge su one u skromnijim produkcijama, nezavisnim, čudnim, čak opskurnim filmovima, i u pozorištu. No, mimo svega toga, intervjui s njim pravi su pokazatelj njegove erudicije, pa postaju gotovo prava mala predavanja, usmeni eseji i dobrodošle lekcije.

Parnormalnosti: Zvoganj se preselio na TikTok, a mi ovom prilikom podsećamo na njegov YouTube i sadržaje koji su pre nekoliko godina gospodarili društvenim mrežama.

This is (not) America: Stephen Colbert razgovara sa Bernijem Sandersom o svemu što se desilo prošle i ove nedelje u SAD-u, te svemu što će se nadalje dešavati.

Divine rimejk: Kraljica Nina West napravila je video za Cha Cha Heels i ljubiteljima filmova Johna Watersa poklonila pravu poslasticu koja slavi veliku Divine.

Radnička klasa odlazi u raj: Film dokumentuje priče nekadašnje radničke klase, koja se u današnjoj Srbiji suočava sa realnošću društva u tranziciji. Ova intimna drama, koja je izgrađena na filmskoj estetici vojvođanskog ležernog ritma, predstavlja novi pogled na zaboravljene junake radničke klase. Oni se, bez dobrog razloga, nadaju da će budućnost doneti barem tračak stabilnosti, poštovanje društvenih vrednosti i dostojanstvo minulog vremena. Svakog dana iznova pobeđuju vreme, sistem i siromaštvo. Njihove priče su priče savremenog srpskog društva, ali istovremeno i portret modernog sveta.

Soundtrack: Ako volite film Call Me By Your Name ovo je video za vas. Muzička lista inspirisana filmom Luce Guadanina može čitav dan da svira u pozadini.

Oceni 5