Weekend Videos
Mcqueen 01 S

Photo: www.pbs.org

Alexander McQueen: Jesen/zima

Ikone modnih krikova: Alexander McQueen je jedan od hrabrih, jedan od genijalnih, o čemu i danas svedoče snimci njegovih modnih revija koje su bile, a i danas jesu, mnogo više nego što bi prosečan um mogao da prihvati.

O Hitleru i Facebooku: Čuveni komičar Sacha Baron Cohen nedavno je održao govor koji ne samo da je postao viralan i značajan za trenutak u kojem živimo, već govor koji će se prepričavati i citirati u budućnosti. Kritikovao je Zuckerberga, osnivača i direktora Facebooka, kao i ostale čelinke firmi zadužene za najpoznatije Internet platforme (Google, YouTube, Twitter...), koji zapravo gospodare plasmanom i protokom informacija omogućavajući tako i protok dezinformacija, tzv. lažnih vesti i, pre svega, govora mržnje. Zašto se pak takva vrsta govora ne može opravdati slobodom govora Cohen je odlično objasnio, pa predlažemo da video pogledate u celosti.

Zašto ih volimo: Šta čini serije, odnosno glavne likove serija Parks and Recreation, Brooklyn Nine-Nine i The Good Place tako prijemčivim i interesantnim, uproks tome što nisu neverovatno intrigantni negativci (naprotiv!), zašto se uvek nakon odgledanih epizoda pomenutih serija osećamo bolje i, na kraju, isplati li se plemenitost, pogledajte u sledećoj mini analizi.

Ogledalce, ogledalce: Sigurno se nikada niste zapitali šta se desi kada se isfotokopira ogledalo, ali zato je Internet tu - da da odgovore koje niste tražili. Ovaj video pogledala su gotovo dva miliona ljudi za manje od mesec dana, pa zaključujemo da se najviše razočara onaj ko je najradoznaliji.

Drag kraljica u beloj limuzini: Mnogo pre Drag Race-a RuPaul je bio nešto drugo, što može da se vidi i u ovom intervjuu iz 1993. godine

Kako se obući za XVIII vek: Odeća nije uvek bila udobna, pa je, na primer, u XVIII veku oblačenje zahtevalo ozbiljan napor, budući da je odevanje podrazumevalo komplikovane protokole koji su morali da se poštuju.

Oceni 5