Pesma "Tu" proglašena za najbolju
Ana Ćurčin

Photo: Zadužbina Milana Mladenovića

Ana & The Changes dobitnici Nagrade Milan Mladenović

Prema sudu žirija, pesma "Tu" se posebno izdvojila kvalitetom i ponela je ovo laskavo priznanje. Zanimljivo je da je Ana Ćurčin sa svojim bendom do sada stvarala isključivo na engleskom, a da je ,,Tu” njeno prvo delo otpevano na maternjem jeziku. Pored novčane nagrade koja iznosi 2.000 evra, za dobitnike Nagrade je izrađena i posebna statueta u saradnji sa Futro Design Studiom.

"Nisam navikla da pobeđujem… došla sam večeras da podržim svoje kolege", zbunjena je bila Ana Ćurčin kada je shvatila da treba da izađe na pozornicu i preuzme nagradu koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu na prostoru bivše Jugoslavije. "Mnogo nam znači ova nagrada, bend će se oduševiti kad čuje!", dodala je na kraju.

Prvi put ove godine dodeljena je još jedna nagrada. Ivan Fece Firči, član žirija i nekadašnji bubnjar EKV-a, odlučio je da nekom od bubnjara bendova koji su se našli u finalu daruje doboš koji proizvodi njegov “Firchie Drums”. Sam je izabrao da to bude Jelisaveta Todorov, bubnjarka grupe Vizelj, koja je u finale ušla sa pesmom "Novčanice". 

Nagrada Milan Mladenović se tradicionalno dodeljuje 21. septembra, na dan rođenja Milana Mladenovića, pa je tako u magičnom ambijentu Silosa na Dunavskom keju u Beogradu obeležen i Milanov rođendan. Tim povodom na svečanosti su nastupili i Andrija Pavlović iz Lp Dua i Lidija Andonov iz grupe Sixth June. Njih dvoje su izveli pesme EKV-a "Zid" i "Tonemo", koje će se naći na albumu "Mlad i radostan" na kojem trenutno rade, a koji predstavlja omaž muzici ’80-ih godina na teritoriji bivše Jugoslavije.

Oceni 5