Weekend Videos
Tarkov 01 S

Photo: openculture.com

Andrej Tarkovski: Naučite da budete sami

Poruka za mlade i stare: Razlika između zdrave samoće i usamljenosti je ono što je Tarkovskog oduvek zanimalo, što se vidi i u njegovim filmovima. Titlovi u videu nisu najbolji, ali smo ih pronašli na portalu Brainpickings:

 *What would you like to tell people?

I don’t know… I think I’d like to say only that they should learn to be alone and try to spend as much time as possible by themselves. I think one of the faults of young people today is that they try to come together around events that are noisy, almost aggressive at times. This desire to be together in order to not feel alone is an unfortunate symptom, in my opinion. Every person needs to learn from childhood how to be spend time with oneself. That doesn’t mean he should be lonely, but that he shouldn’t grow bored with himself because people who grow bored in their own company seem to me in danger, from a self-esteem point of view.

Zagrebačke tajne: "Kvart priča" nas ovoga puta vodi kroz Gradec, istorijski i politički centar Zagreba. Edukativno i zabavno!

Monty Python i počast izgubljenom drugu: Svet je nedavno ostao i bez Terrya Jonesa, ali je Mr. Creosote nastavio da živi, kao i svi ostali junaci koje je igrao.

Psiho-test: Ako vas kojim slučajem uhapse, ili ste već možda imali to iskustvo, svakako ćete se pronaći u sledećem videu, hteli to ili ne.

Novi podcast: Galeb Nikačević ima novu emisiju na YouTube-u, pa na kanalu Agelast već mogu da se pogledaju prve epizode.

Nostalgična šetnja: Čuveni filmovi iz takozvane trilogije "Before" - Sunrise, Sunset, Midnight dobili su i svoj YouTube hommage.

Izgubljene trake: The Lost Paris Tapes nude dublji pogled u ono što je radio Jim Morrison, i slušaoca vode na sam kraj šezdesetih godina prošlog veka.

Oceni 5