Weekend Videos
Horro 03 S

Photo: www.istockphoto.com

Astrologija je postala moderna religija

U susret retrogradnom Merkuru: Astrologija je postala moderna religija, psihologija, klasifikacija ljudske vrste, magija, proročanstvo... Zašto smo sve više opsednuti ovom pseudonaukom i šta to govori o stanju u društvu danas?

Nikad dosta Florence Welch: U novoj kampanji koju su smislili Vogue i Gucci zvezda je naša omiljena muzičarka. Možda je reklama, možda je kapitalizam, ali nikad dosta Florence Welch.

Modni žiri: Met Gala je modni događaj godine, kada kreatori zajedno sa svojim celebrity gostima odećom odgovaraju na zadatu temu. Nakon što se sve završi, tu su uvek fashion znalci da nam objasne ko je pogodio, a ko omašio i zašto.

Nintendo i kvir: U pitanju je kompanija koja je vrlo konzervativna, ali ipak ima istoriju različitosti – nije sve samo za bele, strejt muškarce.

Šekspir, zaštitinik tinejdžera: Od Romea i Julije do filma Romeo + Juliet, ali i mnogih koji su usledili, Šekspir je spisateljska, dramska i, uopšte, kulturna ikona koja prevazilazi vekove i trendove, te uspešno spaja takozvanu elitnu i popularnu kulturu.

Kratki horor film: Brze forme su odličan način da se ispriča priča, a zahtevaju veliku veštinu jer je potrebno da se cela priča smesti u nekoliko minuta.

Nikad nije kasno: Anna Mary Robertson (kasnije gospođa Moses, ili „baka Moses“) je dokaz da talenat ne može da se uguši. Iako je volela da slika od malena, umetnošću je ozbiljno počela da se bavi tek sa 77 godina, a ubrzo je postala poznata, priznata i popularna.

Oceni 5