Tekstovi autora: Viktor Zahtila

Prng 01 S

Nitko nije pretrpio toliko udaraca ispod pojasa

Okus slobode

Naša tijela su i dan danas meta fizičkog, psihičkog i simboličkog nasilja, a naše erogene zone izranjavane su gađenjem i posramljivanjem ‘moralne većine’ – nježni eufemizam za amoralnu bagru s malignim odnosom prema seksu. Tko bi pri zdravom razumu htio biti dio te ekipe?
Couples 01 S

Pravo osvježenje

Kako sam se konačno izvukao iz toksične veze s monogamijom

Prvi put sam se istovremeno zaljubio u više od jedne osobe prije nešto manje od 10 godina, u prekrasan gej par koji je tada kao i ja bio na pragu 30-ih. Kod jednog me privukao šarm i otvorenost, što u plahoj i stidljivoj hrvatskoj gej sceni signalizira ipak nekakav karakter; drugi mi je dao i ogromnu količinu empatije i velikodušnosti, zbog čega smo i danas u lijepom odnosu
Ajge2

Sram od toga što sam si dopustio da budem žrtva

Preživjet ćemo samo ako smo se spremni izložiti

Ne sjećam se kada sam zadnji put ozbiljno razmišljao o činjenici da sam peder. Seksualnu orijentaciju smatram najbanalnijim aspektom ljudske seksualnosti, koja je hipertrofirala u kontekstu političke borbe za prava seksualnih manjina. Što više reći o autohomofobiji, a da već nije jasno kao dan? Internaliziranje društvenih prohibicija mehanizam je atavističke psihe koja nas ne može naučiti ništa o neurozama 21. stoljeća
Ilulu 02 S

"Femi OFF!"

O muškarcima i autohomofobiji

Upravo je prezir spram feminiziranosti ono po čemu profili hrvatskih gej muškaraca na internetu odudaraju od njihovih zapadnih pandana, i to u onoj mjeri u kojoj Hrvatskoj prevladava dobri, stari seksizam i mizoginija.
Fnlnd 01 S

Prenaglašene muskulature i nabreknuća

Tom of Finland – subverzija lišena oštrine

Pionir dvadesetostoljetne homoerotike Touko Valio Laaksonen, poznatiji kao Tom of Finland, nije pripadao značajnijim umjetničkim pokretima svog vremena, niti je dolazio iz svijeta visoke umjetnosti, već je upao na scenu ravno iz blata finskih štajgi.