Weekend Videos
Juogo 20 B

Photo: Jože Gal

Bio jednom jedan 1. maj

Prvi maj u Jugoslaviji: Simbolika prvog maja za socijalističku državu poput Jugoslavije bila je od izuzetnog značaja. Običnom čoveku, drugu i drugarici, moralo se pokazati da su pobedili, da je radnik konačno dobio svoje mesto u društvu koje sam stvara, i koje mu pripada.

Bella, ciao: Stanari i radnici jednog doma za stare u Italiji pesmom "Bella, Ciao" proslavljaju 75. godišnjicu pobede nad fašizmom.

Zaljubljeni oblak: Mnogi su odrastali uz ruske bajke i sovjetske animirane filmove, a među lepšima je „Cloud in Love“ iz 1959. godine.

Šekspir na klik: Pozorište Globe ljudima širom sveta nudi mogućnost da pogledaju neke od njihovih najpoznatijih predstava. Na zvaničnom YouTube kanalu pozorišta trenutno se može naći izvođenje "Romea i Julije" iz 2009. godine, a uskoro bi trebalo da se pojavi i "Magbet".

Werner Herzog i John Waters: Kratki video, koji je snimio Robert Maier, odlomak je iz dokumentanog filma „On the Ecstasy of Ski-Flying: Werner Herzog in Conversation with Karen Beckman“ (2007).

Istorijat čuvene pesme: Hit iz '80-ih za koji svi znaju, u kojoj god deceniji da su se rodili, "Come on, Eileen" ima zanimljiv istorijat, kao i oni koji su ga napisali

Prvi dan u životu jedne pčele: National Geographic je snimio jedno od prirodnih čuda: rođenje pčele. Uživajte u otkrivanju tajni prirode i pogledajte kako izgleda 21 dan u životu ovih bića bez kojih ne bi bilo ni nas.

Udobna sedišta: Predstava Noć tribada, koju je po tekstu savremenog švedskog pisca Per Ulova Enkvista postavio na scenu Ateljea 212 Zoran Raković, zadržala se na repertoaru pune 22 godine i imala je 151 izvođenje. Televizijski snimak potiče iz 1998.godine.

YouTube i Nick Cave: Cave je lansirao novi YouTube kanal - Bad Seed Teevee – na kojem će se 24/7 emitovati koncerti, filmovi, intervjui, te još mnogo toga iz sveta ovog sjajnog umetnika.

Oceni 5