Novi bend Srđana Sachera
Srđan Sacher

Od Haustora preko Vještica do benda sa svojim imenom: Srđan Sacher

Photo: Borislav Pesić Blagoja

Biser, ambra, jantar

Sacher je novi bend Srđana Sachera, osnivača legendarnih Haustora i Vještica, autora brojnih hitova kao što su “Moja prva ljubav” (Djevojke u ljetnim haljinama), “Totalno drukčiji od drugih”, “Volim slušati radio” , “Ne-običan dan”, “Kradljivac srca”, “Zlato”, kompozitora koji se u svojoj bogatoj karijeri okušao, ne samo u popularnoj glazbi, nego i, vrlo uspješno, u glazbi za film, kazalište i televiziju.

Bend se predstavlja singlom “Mene nisi nikad volila”, uz koji najavljuju i skorašnji izlazak albuma, intrigantnog naslova “Biser, ambra, jantar” na kojem će se naći 14 pjesama, i na kojem, kako i sam Sacher kaže, ima svega – od sitara, 12- žičnog Rickenbackera, antara, sikusa, električnih klavira, gitara bez pragova pa sve do zrikavaca, placa u Lagosu i Rovinju, Glavnog kolodvora i Brankine zdele za salatu.

"Singl je, kao i kompletan materijal, sniman u mom glazbenom ateljeu, a nakon toga miksan i produciran u 'Dim Dam Dus' studiju Zvonimira Duspera Dusa koji je sjajno odradio posao. A bend...bend se smijal kad su čuli stihove: ‘Samo se uzrujam kad vidim kak si stara’. Rekli su - pa to se zapravo o tebi radi .....pozdravil ih Kolumbo! :)“

Glazbu i tekst potpisuje Srđan Sacher, a u aranžmanima mu se pridružuje i ostatak benda kojeg, uz Sachera na basu, klaviru i Kymi čine Filip Riđički (vokal, udaraljke), Ivan Beuc (6- i 12-žična gitara, bariton gitara, električni sitar), Miljan Bakić (akustična i električna gitara, prateći vokal), i Dragan Brkljačić Faca (bubnjevi, udaraljke).

Singl prati i originalni video spot u režiji Tvrtka Vidokk Barišića.

 

Oceni 5