Nova aktivistička kampanja
Bohe1

Photo: Screenshot

Bohemian Rhapsody: Nevolje s poljupcima

Na YouTubeu je nedavno počela nova kampanja, a radi se o aktivizmu koji podrazumeva poljupce. Sve je počelo u Južnoj Koreji, nakon što je na televiziji cenzurisan poljubac između dva muškarca u filmu Bohemian Rhapsody. Aktivisti su odmah pozvali sve LGBTIQ+ građane iz ove zemlje, te  celog sveta, da u znak protesta na društvene mreže postavljaju video snimke i fotografije na kojima se ljube sa svojim partnerima, ljubavnicima, poznanicima, slučajnim prolaznicima istog pola.

Južnokorejska televizija SBS odlučila je da sakrije poljubac, te je scena zamagljena, cenzurisana i označena kao nešto što bi trebalo da se krije. Saopšteno je da je to učinjeno kako porodicama ne bi bilo „neudobno tokom gledanja filma“. U pitanju su naravno heteroseksualne familije koje odnose unutar zajednica ponekad temelje na mržnji prema drugima.

Kvir zajednica je odmah reagovala, a na YouTube kanalu TV Mango Couple se pojavio prvi video, te haštag #BohemianKissChallenge. Freddie Mercury bi sigurno bio ponosan na ovaj potez, budući da ni sam nije ćutao.

Oceni 5