Rodna neutralosnt parova
Pingu 01 S

Photo: Toronto Star

Božićno čudo za par kraljevskih pingvinki

Naime, kako javlja Newshub, nedavno su čuvari otkrili da je Thelma snijela jaje. Čuvarica u akvariju Laura Seaman Newshubu je rekla kako pingvinski par uživa u toj novosti te da je to dobro i za njihov odnos.

Kraljevski pingvini obično sjede na jajetu dok se mladunče ne izlegne, a pritom im nije važno čini li to muški, ženski, ili raznospolni par pingvina – najbitnije im je da imaju partnera s kojim se mogu izmjenjivati u čuvanju jajeta.

Louise je spremno prihvatila jaje koje čuva kao da je njezino.

Ipak, ono što se ne zna jest je li jaje oplođeno i s kojim se pingvinom Thelma parila, a to će se doznati početkom sljedeće godine. Za razliku od nekih drugih ptičjih vrsta, kraljevski pingvini nesu oplođena jaja nakon parenja, a ne obrnuto.

Thelma i Louise nisu neobične samo zbog navedenog, već i zbog toga što im je 25 godina, dok očekivani životni vijek kraljevskih pingvina iznosi 15-20 godina. Druga je neobičnost njihova duga veza – iako su kraljevski pingvini monogamni tijekom sezone parenja, sljedeću godinu najčešće traže nove partnere.

Istospolni parovi nisu rijetkost u pingvinskom, te životinjskom svijetu uopšte, pa su tu i brojne druge priče sa sličnim ishodima:

*Prenosimo sa prijateljskog portala Crol

Oceni 5