Ljubav se ne podrazumeva
Family1

Porodica McLeod

Photo: Pink News

Čas roditeljstva

Sami sebe opisuju kao „skup onih koji se ne uklapaju“, a na čelu porodice je majka Eeka McLeod, s troje dece – Evanom, Eli i Ellom. Eli živi s cerebralnom paralizom, a Evan i Ella s autizmom. Na svom TikTok profilu (@themcleodfam) dele momente iz privatnog života, što može da posluži svim onim roditeljima koji se nose sa sličnim problemima (jasno je da je Situacija u Srbiji komplikovanija, ali podrška i saznanje da postoje oni koji se nose sa sličnim problemima znači).

U jednom videu McLeod se obraća svima koji Evanu svakodnevno govore da je to što voli da nosi haljine samo faza. U drugom pak s decom razgovara o tome koliko je važno da se poštuju rodni identiteti drugih, nakon što se Evan uznemirio jer mu se sestra obratila na pogrešan način – on/ona sam/a koristi termin “girlboy” (dečakdevojčica), budući da se ne uklapa u unapred zadate rodne okvire. Zanimljivo je koliko sestra brzo razume i usvaja primedbe, što ukazuje na to da je edukacija (i u školi i kod kuće) važna za iskorenjivanje mržnje, nasilja i homofobije.

Ništa nas ne košta da druge prihvatimo u potpunosti i da poštujemo ono što jesu, jer svako najbolje zna šta oseća unutra. Heteronormativna većina na ovaj jednostavan zahtev koluta očima (u najboljem slučaju), kao da je poštovanje drugih naporan rad (doduše jeste), te je ne interesuje da se tako uništavaju detinjstva i životi onih koji ionako već nose veliki teret na nejakim plećima. Ako ne možete da pomognete – ćutite.

Izvor: Pink News

Oceni 5