Weekend Videos
Dvidd 06 S

Photo: www.hungertv.com

Čovek koji je pao na Zemlju

Mlade nade: Audio snimci na kojima se čuje šesnaestogodišnji Bowie otkriveni su na nekom tavanu nakon što su dugo bili izgubljeni. U pitanju je pesma ‘I Never Dreamed’, snimljena u malom londonskom studiju, a koja se našla na albumu koji je snimio sa svojim prvim bendom The Konrads.

Svako po 100: Dok prebrojavamo evre, red je da se i međusobno prebrojimo.

Kad boginje plaču: Legenda kaže da je boginja Tunupa ostala sama kada ju je muž napustio zbog druge žene. Plakala je držeći dete na grudima, a iz mešavine suza i mleka nastalo je najveće prirodno ogledalo na svetu - Salar de Uyun u Boliviji.

Fashion yes-yes: Serija Mad Men bila je izuzetna i po kostimima koji su tokom sedam sezona i desetak godina uspešno spajali modno najzanimljivije decenije prošlog veka. Od klasičnog izgleda glamurozne domaćice do oslobođene hipi generacije - sve je pažljivo promišljeno, a koliko je autentično, procenjuju istoričari.

William Shakespeare brani imigrante: Ian McKellen pročitao je 2013. godine govor iz komada Sir Thomas More, u kojem postoje tri stranice koje se pripisuju Williamu Shakespeareu (smatra se da su komad napisali Anthony Munday i Henry Chettle), a koje sadrže upravo govor koji je u vezi sa pravim istorijskim događajima. Naime, između 1330. i 1550. godine u zemlju je stiglo oko 64 hiljade stranaca u potrazi za boljim životom. Naišli s na nerazumevanje i ksenofobiju, slično kao i danas.

Fashion & food: Popularnu i talentovanu glumicu Florence Pugh zanimljivo je gledati i slušati čak i dok jede, i to redom engleska jela o kojima malo znamo, a čak ne želimo ni da ih probamo.

Muzička godina za tri minuta: Generacije odrastaju uz različitu muziku, pa se, između ostalog, razlikuju i po novim slobodama koje su im donosili omiljeni muzičari.  Video serijal koji je napravio The Hood Internet nudi po 50 najpopularnijih pesama za svaku izabranu godinu. Sve pesme kompresovane su u kompilacije koje traju po tri minuta., a za početnu godinu uzeta je 1979.

Oceni 5