Weekend Videos
Marijj 77 S

Photo: Marija Đoković/XXZ

Čovek koji je shvatio smisao života

Zašto se osećamo izgubljeno: Doktor Gabor Maté pričao o četiri kategorije otuđenja od sopstvene prirode, te o nevoljama koje donosi moderna kultura.

Komedija, ludom radovanje: Što je situacija u Americi gora, to je SNL bolji. Tako se i prošle subote vratio na staze stare slave. U goste su pozvali Billa Burra, stand-up komičara kojem nije strano vređanje svega i svakog, ali ima u njegovom nastupu dovoljno razuma, dobre volje i šarma da se to i prihvati. Njegov monolog podelio je javnost, ali je činjenica da nije rekao ništa toliko strašno i kontroverzno kao što bismo pomislili na osnovu reakcija.

Predsedničke i potpredsedničke debate SNL standardno pokriva, no čini se da su više umorni nego raspoloženi za smeh. Šta da im kažemo osim - tek je počelo.

Nikad nije kraj: BJ Miller priča o tome šta je najvažnije na kraju života, iako je kraj izbegao, ali ne bez posledica. Možda je vreme da se drugačije razmišlja o životu. I o smrti.

Ne paničite, sve je užasno: Naši umovi omogućavaju nam da izađemo iz sebe i sve posmatramo kao da će se dogoditi nekom drugom. Spinoza je ukazivao na to da mozak može da usvoji i jednu širu perspektivu, iz koje naše muke izgledaju sitno – kao nešto što lako može da se popravi.

Dokumentarno: Ovaj dragoceni etnografski zapis nastao je u kreativnoj radionici doajena srpske video etnografije - Kamenka Katića (1935 - 2018).

Bez odeće na Islandu: Projekat Être et Faire et Être istražuje gde ples počinje, a zaključak je, bar za sada: na Islandu, u snegu i ledu.

Spretni papagaj: I za kraj: papiga na skejtbordu. Čisto da razbijemo teške misli o životu.

Oceni 5