Weekend Videos
Abar 04 S

Photo: Braca Stefanović/XXZ

Čovek ubija pčele, čovek ubija sebe

O sadašnjem trenutku: Svet je opterećen napretkom, pa se konstantno traži još. Na novine se često reaguje s nepoverenjem, a posebno sada kada je svet opterećen korona virusom, vakcinama, ali i 5G tehnologijom i klimatskim promenama.

Bračne vode: Saturday Night Live je sjajno otpočeo novu sezonu, a skeč koji je nastao kao parodija na film Marriage Story i seriju Scenes from a Marriage je pravi biser. Duhovito, urnebesno, genijalno!

Bach i Marcelle Meyer: Muzika leči, Bach posebno. Francuskinju Marcelle Meyer mnogi nazivaju jednom od najboljih pijanistkinja XX veka, a ovi snimci su od izuzetne istorijske i edukativne vrednosti.

Veliki povratak: Adele se vratila, objavila novi singl, u novembru će i čitav album, a onda će se, nakon par meseci promocije i još nekoliko meseci moguće turneje, ponovo povući iz javnosti i živeti mirno dok nekim novim albumom opet ne napravi zemljotres. Ona je jedna od retkih koji mogu da odsustvuju sa društvenih mreža, ne iskaču nam iz rerne, niti sa bilo koje digitalne platforme, a da publiku i dalje interesuju. Zato, uživajmo u njenoj opuštenoj i duhovitoj ličnosti i retkim trenucima u kojima daje intervjue.

Pad Oskara Vajlda: Priča o tome kako je Vajld za kratko vreme od slavnog pisca stigao do zatvorenika važna je lekcija o društvu, ali i o poniženju.

Želje i mogućnosti: Ashley Stahl je prešla put od javne službenice specijalizovane za kontraterorizam do karijerne savetnice, kolumnistkinje, autorke podcasta... Iako se čini da je nazadovala, zapravo je pronašla svoj put, a sada pomaže i drugima da pronađu svoj. Ono što joj pak najbolje ide jeste pričanje priče, pa je njen TED govor jedan od najzanimljivijih koje smo imali prilike da čujemo.

Uvek joga: Dok se svet raspada možete da se nervirate, ali možete i da vežbate. Najbolje jogu.

Oceni 5