SPC kodeks: Gej nije ok, pedofilija je ok
Popup 02 S

U SPC ima mesta za još ponekog pedofila: David Lestani i mitropolit Amfilohije, drugari

Photo: fakeorthodox.blogspot.rs

Crkva će biti najveći protivnik vlade Ane Brnabić

Izbor Baraka Obame za predsjednika USA za mene je bio epohalni civilizacijski događaj. Na čas se činilo da je američko društvo prevazišlo loša sjećanja na vremena kada su Afroamerikanci bili tretirani kao građani drugog reda.  Danas taj izbor izgleda mnogo veličanstveniji i prefinjeniji kada Obamin nasljednik, hillybilly predstavnik hillbilly Amerike, skoro svakednovno trenira nerve razumnijeg dijela svjetske populacije. No, da se vratimo refleksiji na izbor Baraka Obame za predsjednika USA, vjerovatno najboljeg predsjednika kojeg je Amerika imala u vremenu mog šestdesetogodišnjeg bitisanja. Njegov izbor mi je bio ranga izbora nekog Šiptara, kako rasistička i nacionalistička klatež voli da naziva etničke Albance, ili možda Ciganina, kako isti dotični vole nazivati Rome, za predsjednika Srbije. Sama pomisao na takvu mogućnost me je vratila u stvarnost i koliko smo mi udaljeni od razbijanja predrasuda i koliko smo ogrezli u rasizmu i nacionalizmu. Neki od mojih prijatelja bi tom spisku dodao i Crnogorce, ali znam da bi svi skočili i napali me da su na vlasti do Vučića bili sve sami Crnogorci, ili crnogorskog porijekla. Ne usuđujem se otvarati tu temu jer ću samo podsjetiti građane Srbije na štetočine koje su im ukrale budućnost, iako ih ja, a ni oni sami sebe, ne smatram Crnogorcima.

U krilu SPC: Otac David Lestani sa kolegamaDa budem iskren, gej predsjednik mi tada nije padao na pamet, jer mi mašta nije dosezala te nivoe imaginacije i domete slobode u predviđanju tako revolucionarnog čina. Potpuno sam zatečen. Dobro, nije predsjednik Srbije, nije izabran voljom većine građana, ali su reakcije u političkim krugovima i javnom prostoru u neku ruku takođe neki pokazatelj da se stvari ipak pomjeraju naprijed. Smiješno bi bilo da se onaj dio opozicije koji je šetao sa zastavam duginih boja bavi seksualnom orijentacijom novopostavljene premijerke Ane Brnabić, ali nije ni sa one nacionalističke i rasističke političke margine bilo nekih radikalnih istupa. Čak je Bole „'de bežite“ Obradović izjavio da je njena seksualna orijentacija njena privatna stvar, napadajući je samo za njen prozapadni svjetonazor i veze sa zapadnim državama. Neko će reći i da se naprednajci kuvaju iznutra, ali da ih oportunizam i sisa harizme i moći Aleksandra Vučića drže u okvirima PC-ija. Doduše, nijesam očekivao onoliku oduševljenost Đukana od Donbasa, ali čuda se događaju. Jedino čudo koje se nije desilo je Palma, egzemplar domaćinske Srbije i domaćinskog trošenja tuđeg, reketiranog novca i političkih ucjena. Čovjek je rođeni baksuz. Samo njemu može da se desi da dobije zauške baš kad Betoven ima koncert u Svetozarevu i da dobije gej premijerku. Treba to objasniti unucima. 

Posle Pahomija i Kačavende: Otac David Lestani, nastavljač svetlih tradicijaOno što niko nije očekivao to je da po crkvama diljem eparhija SPC odjekuju molitve za zdravlje Ane Brnabić. Žaba je progutana, ali sam ubijeđen da će još kreketati. Makar kroz Rista Radovića, aka Amfilohije, koji će progovoriti, kako se u Crnoj Gori kaže, ako ne na usta onda na neko drugo mjesto. Mada se mnogi varaju ako misle da je Risto Radović netrpjeljiv prema svim oblicima istopolne ljubavi. On samo ima gađenje prema istopolnoj ljuba odraslih ljudi. Kada se napravi poveća razlikama u godinama i uključe mlada, nevina dječja tjela, onda to i ne izgleda crkvenim poglavarima tako odvratno. Ne samo da do sada nije iz Beogradske patrijaršija stigla osuda ili slučajno epitimija prema pedofiliji u svojim redovima, već to postaje priča u nastavcima. 

Jeste da nijesam neki ljubitelj španskih serija pa mi španski ne ide baš najbolje, ali sam, uz pomoć mog druga, google-prevodioca, uspio da razaberem što piše na sajtu fakeorthodox.blogspot.rs. Elem, oni koji vole španske serije lakše će otkriti što je suština napisanog na ovom sajtu, pogotovu što španske serije obiluju ljubavnim pričama i izrazima. Glavni lik ove sage je sveštenik zaređen u Sjedinjenim  državama,  José María Lestani, a koji činodejstvuje  na području La Plate, pokrajini Buenos Aires. U međuvremenu je promjenio ime u David Lestani,  ili Higumen David Lestani. 

Pahomiju se pomolimo, Kačavenda pomiluj: David Lestani na radnom mestuPa dobro, promjenio ime, pa što? E, pa nije ga mijenjao što mu se nije sviđelo, već što je otac José Maria Lestani optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnika u Sjedinjenim Američkim Državama. Zbog toga je i pobjegao u Argentinu i postao David Lestani. Otac Lestani koristi više vjerskih imena, a mladi koje je svevišnji podario da se sretnu sa njim u nekim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država  i Latinskoj Americi, govore da je koristio pravoslavno ime otac Atanasije. Pamte ga po posjetama Ekvadoru, Kolumbiji i Brazilu, obmanama više vjerskih zajednica, ukradenim stvarima, ostavljenim dugovima i širenju ljubavi prema mladim đakonima i đakonijama. Čak su mu našli u kompjuteru kojim je komunicirao više od 800 lokaliteta dječije pornografije, ugovaranje sastanaka... Falsifikovao je dokumenta da bi bio prihvaćen od strane Gruzijske patrijaršije. I sad dolazimo do onog glavnog. Poznato je da je Risto Radović, aka Amfilohije, u više navrata odlazio u Argentinu kako bi spriječio da CPC i otac Gorazd šire uticaj Crnogorske pravoslavne crkve među crnogorskim iseljenicima, koji su izbjegli u Argentinu nakon aneksije Crne Gore 1918. godine. Uz obilatu pomoć Ruske pravoslavne crkve krenuo je sa podizanjem sakralnih objekata i stvaranjem mreže sveštenika za širenje uticaja SPC među iseljenicima. Slike postavljene na pomenutom sajtu govore o susretima Davida Lestanija sa sveštenstvom iz različitih crkava, među njima i sa Ristom Radovićem, aka Amfilohije. Što će reći, David Lestani je postao dio SPC u Argentini, a to nam opet govori da se nastavljaju svijetle tradicije započete sa Pahomijem i Kačavendom, a pominju se žurke i u Mileševu, samo što će se to, ovaj put, odvijati daleko od naših očiju i među onima kojima je zbog veze sa svojim zemljama porijekla i emocija popustila pažnja. 

Reformisani hram: Nekad San Jose, sada San JorgeOstaje SPC, zajedno sa tzv. patriotskim snagama, na braniku svetosavskog morala, trijebljenju suvog granja i bacanja u vatru, osvještanja smrada sumpora po ulicama prestonog srpskog grada, uprljanog „paradom srama“, a nije nemoguće da prisustvujemo još jednom parastosu Vladi zemlje Srbije. Imaće novopostavljena premijerka u Crkvi svog najmoćnijeg protivnika. Neće njene glavešine nikada pristati na takvo „bogohuljenje“. Držim da će pokrovitelji pedofilije u osveštanim vladičanskim domovima obogatiti svoje molitve i filipike po hramovima novom metom, paradigmom pogubnog uticaja zapada na zdravu, svetosavsku omladinu, koja svoju čistotu pred Bogom ne dokazuje kupanjem i kulturom, kako je to vladika Nikolaj teološki utemeljio. Bojim se da će to biti jedini ozbiljni protivnik vlade Ane Brnabić. Vučić je povukao potez koji će izazvati diferencijaciju unutar građana Srbije, umanjiti podršku koju je imao, ali će mu i poslužiti da testira članove svoje partije i koalicije na vlasti u kojoj mjeri su mu odani. U Crkvi će teško naći partnera za demokratsku transformaciju srpskog društva. Tradicionalna simfonija između srpske države i Crkve je na ispitu. Neće izostati licemjerja, lažne srdačnosti, ali će to biti teško zalijepljiva pukotina u međusobnim odnosima. Lagao bih kada bih rekao da sam zabrinut zbog toga. Naprotiv.

Oceni 5