Crnogorski pokret
Aaraa 01 S

Photo: AP

Crna Gora nije država Ratka Mladića

Savjet za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova u Beranama većinom glasova usvojio je predlog da jedna ulica u Beranama ponese ime generala Ratka Mladića. Pavle Đurišić je ispao jer mu fali desetak hiljada ubijenih da bi se kvalifikovao. Tako je najveći ljudski talog na putu da dobije svoju državu. Potpuno je nebitno hoće li nadležno ministarstvo odbiti predlog iz pragmatičnih razloga i odnosa EU prema njoj, jer se radi o istoj svijesti. Konačno, u većini koja daje legitimitet Vladi prevladavaju ljudi koji su ponosno nosili majice sa likovima Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

Zato nimalo ne čudi još jedno prebijanje u Beranama od strane ljubitelja Ratka Mladića, nakon više takvih napada na građane Crne Gore jer se gospodi koja slave Srebrnicu ne dopada njihova nacionalnost, konfesija ili politička opredjeljenost. Možda da g-din Dritan Abazović pośeti Sarajevo i objasni Sarajlijama svoju „reformsku politiku“, pošto njegovo kadriranje, bavljenje progonom samo jedne strane i žmurenje na nasilje, koje, kao da su svi maloumni, pripisuje bivšoj vlast, Udbi ili ko-zna-kome, da se ne bi zamjerio svojim koalicionim partnerima čije najgore velikosrpske i sa kriminalnim vezama ljude postavlja na čelu institucija koje bi trebalo da štite državu i njene građane.

Atakuje se na nezavisnost pravosuđa i sve ono što je kroz dugogodišmnju borbu i uticaj EU postignuto kako bi se dobile koliko - toliko nezavisne institucije, prostački se direktno podređuju sve institucije i stavljaju u partijske ruke, odnosno u velikosrpske ruke, vraćajući Crnu Goru u početke devedestih prošlog stoljeća.

Moramo zapitati nevladine oprganizacije koje su učestvovale u vrijeme prethodnih vlada u formiranju zakonskih prijedloga, reagovale na svaki pokušaj uzurpacije vlasti, uticaja na pravosuđe, nepostupanje policije i tužilaštva u suzbijanju nasilja, ... je li ovo ono za što su se borile i je li to njihov model demokratske, pravne države u kojoj se zakoni primjenjuju doslovno i bez izuzetaka? Ako jeste, onda ste vi isti sa ovima koji daju ime ulici Ratka Mladića. Odnosno, vas je zanimalo samo da skinete DPS sa vlasti i da dođu velikosrpski poštovaoci ratnih zločinaca. Inače ne biste gromoglasno ćutali! Potrudićemo se da obavjestimo one od kojih dobijate grantove o vašem ćutanju na stvaranju od Crne Gore države Ratka Mladića. Pa neka vas onda ova Vlada finansira kao nevladine!

Poštovani građani, na Vama je da odlučite hoćete li trpjeti ovo bezakonje. Ne očekujte da će to neko uraditi umjesto vas. Svi koji su žrtve bekrupuloznog smjenjivanja službenika čiji je jedini grijeh što nijesu fanovi Ratka Mladića moraju pokazati solidarnost i otpor. Inače ćemo svi biti žrtve na kraju!

Za početak pokažite u Nikšiću da ova vlast nije Vaša.

Oceni 5