Weekend Videos
Yuggo 01 S

Photo: Pinterest

Čudovište iz Jugoslavije

Magija bez budžeta: Grupa tinejdžera iz Nigerije formirala je „The Critics“ – kolektiv mladih, samoukih filmadžija, te svojom posvećenošću, ambicijom, i malim, skoro nepostojećim budžetima dala primer svim filmskim fanaticima.

Zarastanje uz pomoć mastila: Brian Finn svoj umetnički talenat koristi kako bi žrtvama trauma pomogao da nastave dalje, osnaženi tetovažama koje od drugih sakrivaju ožiljke koji su uspomene na ono što bi da zaborave.

Poezija iz dečijeg crteža: Kada je pesnikinja Aracelis Girmay od jedne devetogodišnjakinje na poklon dobila crtež shvatila je da se radi o lepoti koju bi trebalo pretočiti u poeziju. Iz toga je nastala pesma "Za Estefani" - detalj koji otkriva da je život mnogo više od loših vesti.

Kratka strava i još kraći užas: Ljubiteljima horor filma jasno je da je strah kratkog formata, a to dokazuje i "Hada," kratki film reditelja Tonya Moralesa.

Yugo u Americi: Yugo i konji koji slobodno trče scenario je za dobru reklamu, a to koliko su vozači bili zadovoljni druga je priča.

Ružna istorija: Aki Kurose preživela je američki logor tokom Drugog svetskog rata i priču podelila kako bi iz nje izrasla dragocena lekcija o tragičnim greškama iz prošlosti.

Oceni 5