Kratki film "Flex"
Flex1

Photo: IMDb

Čuvaj zube

Kratki film Flex se koncentriše na neistražene oblasti, budući da glavni junak nije sputan u istraživanju seksualnih želja. Tako ovo nije tipična coming out priča, bar ne do kraja, što je dobro, jer se priče o autovanju već doživljavaju kao kliše.

Petnaest minuta filmske radnje pripada komičaru Charlesu Gouldu, koji igra glavnu ulogu, ali je napisao i scenario. Kratki zaplet bi vrlo lako mogao da se pretvori u sitcom, najpre zahvaljujući šarmu glavnog junaka, ali i tome što publika rado bira duhovite sadržaje.

Iako je junak biseksualan, tako nam je bar ostavljeno da zaključimo, priča se naslanja na neka opšta mesta, te na radnje koje podsećaju na moderne bajke. Malo je prvih sastanaka koji prerastu u nešto drugo, mada bi ovo mogao da bude signal koji ukazuje na evoluciju nakon koje odnosi neće biti opterećeni etiketama, idejama i autohomofobijom koja je i dalje neizbežan sastojak većine kvir susreta. Sa druge strane, etikete i nisu tako loše, pod uslovom da u paketu sa njima ne dolaze predrasude i mržnja prema onome što se ne razume. Nisu ni strašne, budući da je, posebno u najranijem dobu, neophodan okvir koji služi kao pomoćni točak prilikom istraživanja identiteta.

Oceni 4.6666666666667