Weekend Videos
Cindi 01 S

Photo: Pinterest

Cyndi Lauper i feministički pop hit

Vesele osamdesete: Cyndi Lauper je 1983. transformisala "Girls Just Want to Have Fun" u novu pop himnu koju su opisivali i kao „snažnu feminističku izjavu i simbol ženske solidarnosti“. Nedavno se pojavio i video u kojem se čuje samo glas pevačice, kao uspomena iz studija i pravo acapella uživanje.

Feel the Bern: Nakon što je osvojio najviše glasova u Ajovi, Nju Hempširu i Nevadi, Bernie Sandrers ozbiljno preti da postane kandidat Demokratske stranke za predsednika SAD. Međutim, mainstream mediji u Americi uporno pokušavaju da umanje značaj Sandersovih pobeda, toliko da to dobija raznorazne bizarne interpretacije. Upravo tim interpretacijama bavi se komičar Seth Meyers, koji se ne usteže da tu i tamo prozove i matičnu kuću NBC.

Za tebe #važnoje: Pokret koji se bori protiv stigme, te ukazuje da mentalne poteškoće nisu nešto čega bi se trebalo stideti, već nešto na čemu se radi i što se vremenom popravlja, ali samo uz odgovarajuću stručnu, i podršku okoline.

Tarantino za vikend: Gotovo 50 minuta dobre muzike iz nekoliko Tarantinovih filmova mogli bi biti dobar izbor za kraj radne nedelje.

Plesački vremeplov: Balerina Maya Plisetskaya odigrala je sada već daleke 1959. godine koreoografiju za The Dying Swan.

Parodije reklama: Humoristička skeč emisija Saturday Night Live u poslednje vreme neretko ume da omaši, ali kad su u pitanju parodije reklama koje liče jedne na druge i svima nam idu na živce, nema mnogo mesta za greške.

Raspoloženja i posledice: „Škola života“ nam često daje odgovore na važna životna pitanja, a ovoga puta se bavi promenama raspoloženja, te načinima na koje bismo druge mogli da sačuvamo od sebe, ali i sebe od posledica sopstvenog ponašanja.  

Oceni 5