Weekend Videos
Svadb1

Photo: Roman Mokrov

Da se srce skameni

Brak na viđeno: Bilo da smo fanovi venčanja ili ne, video komičara Treyja Kennedyja je do tančina pogođen - počev od kadrova, preko govora i uobičajenih, a urnebesnih fraza, do čitave estetike i produkcije. Najbolje je to što sam igra i mladu i mladoženju.

Borba za prirodu: Bara Reva je sačuvana i na toj lokaciji kamioni gradske čistoće više neće istovarivati građevinski otpad, potvrdio je zamenik gradonačelnika Beograda. Da li je stvarno tako, videćemo. Ovo je priča o ponovnoj borbi građana da sačuvaju prirodu.

Kao u filmu, samo još bolje: YouTube nam još jednom omogućava put u prošlost. Gledamo digitalizovane, izoštrene i kolorizovane snimke Njujorka iz 1911. godine i  Pariza iz 1920.

The Stonewall Film Effect: Prikazivanje LGBTIQ+ osoba na filmu se menjalo kroz istoriju, a Holivud je oduvek imao komplikovanu vezu sa kvir zajednicom.

Intervju za Vanity Fair: Volimo Kathryn Hahn i radujemo sa svakoj njenoj novoj ulozi, naročito zato što je neretko potcenjena. Ipak, i to se menja, polako ali sigurno.

Most za ujedinjenu planetu: „Portal“ povezuje građane iz Lublina u Poljskoj i Vilniusa u Litvaniji, te „spaja“ one koji su udaljeni preko 600 kilometara. Umetničke instalacije služe kao podsetnik da je sve bliže nego što mislimo, i da ne postoje razlike između „njih“ i „nas“.

Oceni 5