Nagrada magazina "Songlines"

Damir Imamović proglašen najboljim umjetnikom Evrope

Damir Imamović 3
Damir Imamović dobitnik je nagrade "The Best of Europe" britanskog muzičkog magazina "Songlines". Ovaj najznačajniji magazin u oblasti muzičkih tradicija svijeta u četvrtak je objavio dobitnike svojih nagrada i predstavio možda najveće dosadašnje priznanje Damiru za njegov rad, ali i prvo priznanje ove vrste koje stiže u Bosnu i Hercegovinu

Natrag na tekst

Komentari

De gustibus ***EST*** disputandum.

Damir povremeno ima uspele kompozicije koje se naslanjaju na sevdah, ali da je najbolji u muzicki umetnik Evropi, boze me sacuvaj. Njegov dzedo, Zaim, legenda sevdalinke, da je ziv, visestruko bi zasluzivao taj naziv mada bilo kakvo apsolutno rangiranje u umetnosti smatram deplasiranim i nemogucim. Ako zelite da se upoznate s istinskim pomakom u novoj sevdalinci, morate da potrazite snimke Boze Vrece.
milan .P 14.05.2021, 20:41:15

Ja se ne bih upustio u rangiranje...

... najboljeg rok umetnika a kamoli overall umetnika.
nenad.Ba 15.05.2021, 10:25:11

Osobno

se ne slazem sa muzičkim konceptom Damira Imamovića.Mislim da je sevdalinku suviše prilagodio zapadnoj publici i njenim zahtjevima,te se tako izgubila njena osobenost,tako slična fadu: tiho i blago pjevanje,dert i zgusnuta emocija. I da,Bozo Vrećo je podigao sevdalinku na višu razinu,ali i Amira Medunjanin,koja je pjeva bez muzičke podloge.
15.05.2021, 19:48:59

Čestitke.

bravo!
gabrijela.j 16.05.2021, 21:32:35


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar