Weekend Videos
Pink Floyd

Photo: www.rollingstone.com

Dan kada je Pink Floyd osvojio Pompeju

Koncert koji se pamti: Pink Floyd: Live at Pompeii dokumentarni je film Adriana Mabena, i prati koncert iz daleke 1972. godine, kada je Pink Floyd nastupao u prastarom rimskom amfiteatru u Pompeji.

Reci mu: Glumica, voditeljka i glasna zagovornica manjinskih i ženskih prava Jameela Jamil u kratkom i moćnom govoru pod nazivom "Tell him" poziva majke, tetke, bake i žene uopšte da novu generaciju dečaka, budućih muškaraca, vaspitaju tako da postanu ultimativni saveznici žena, a ne njihovi protivnici, da ih nauče poštovanju, nežnosti i tome da u emocijama ne postoji ništa loše, da ranjivost ne uništava muževnost. Još mnogo toga suvislog je Jameela rekla, a naše je da slušamo i nadamo se uspehu neke buduće generacije, ako je za ove već stasale sve izgubljeno.

Kratki film: Preobražaj Franca Kafke privlačio je pažnju umetnika od kada je napisan, pa su snimljeni i mnogi kratki filmovi, sa ili bez budžeta, manje ili više uspešno.

Dear Class of 2020: I Beyonce veruje u snagu mladih generacija, a poruka ovogodišnjim maturantima, snimljena na poziv Michelle i Baracka Obame za potrebe svojevrsne YouTube virtualne mature, zapravo je poruka za sve nas.

Sitcom iz noćne more: David Lynch je na YouTube postavio serijal Rabbits – priču koja se odvija u nepoznatom gradu uz konstantnu kišu, priču o porodici humanoidnih zečeva, zanimljivo je da ovaj serijal koriste i psiholozi sa Univerziteta British Columbia, a kako bi kod svojih subjekata izazvali osećaj egzistencijalne krize.

Od ananasa na pizzi do zabrane abortusa: Nekad i najjednostavnija pitanja isprovociraju najkompleksnije odgovore. Jedno od njih je svakako pitanje o najvećem tabuu u određenoj zemlji. Mladi širom sveta javili su se da podele šta se sve smatra tabuom u njihovoj okolini, a kulturološke razlike u samo par rečenica postaju bolno evidentne.

Posao koji se voli: U vreme dok se svet menja i dok je sve neizvesno važno je da se pronađe balans. Za mnoge je posao nužda, te se oni koji rade ono što vole smatraju retkošću i luksuzom. Vumile Msweli priča o svom iskustvu, i o poteri za snovima iz detinjstva.

Oceni 5