Weekend Videos
Dann 01 S

Photo: Twitter

Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede: Dan pobede nad fašizmom neke zemlje u Evropi proslavljaju 8, neke 9. maja, ali bitno je da je cilj i neprijatelj bio jedan. Danas, jedino što je ostalo sigurno jeste da neprijatelj zaista nikad ne spava i da fašističke i nacističke ideje moramo pobeđivati iz dana u dan.

Frankenštajn u pozorištu: Još jedna predstava bazirana je na romanu Mary Shelley, a voljenog monstruma igra Jonny Lee Miller, a doktor Frankenštajn je Benedict Cumberbatch.

Kako je nastala Seven Nation Army: Tajna himne svih stadiona i podijuma leži u jednostavnosti i minimalnom, ali moćnom korišćenju instrumenata i vokala.

Hram iz bajke: Hram Wat Samphran nalazi se u Bankoku, i izgleda kao nešto što nije iz ove dimenzije. Najneobičnije je veliki zmaj koji se uvija oko građevine, zver čije kandže simbolizuju pest osnovnih moralnih načela u budizmu.

Al' ne zna primitivizam: Minimalizam je za mnoge ključan i u uređenju doma, pa predstavlja i neku vrstu životne filozofije. A ima nešto i u gledanju tuđe kuće iz sopstvene, naročito kada su prizori opuštajući i dobrovoljno podeljeni sa svetom.

Vreme je za novu sezonu: Uskoro počinje RuPaul’s Drag Race All Stars 5, a novi video najavljuje kraljice koje učestvuju. Lepota iz nekog drugog sveta.

Novi Šekspir: Robert Wilson na nov i moderan način pristupa odabranim sonetima, a u pitanju je pravo, i sveže, remek-delo.

Oceni 5