Weekend Videos
Dvidd 07 S

Photo: VAJB magazin

David Bowie: Veliki koncert iz 1987. godine

Velika Turneja: Glass Spider je koncertni film Davida Bowiea, a snimljeno je nekoliko nastupa koji su održani u novembru 1987. godine.

David Bowie Tribute: Uticaj velikog umetnika proširio se u sve oblasti, pa i u Adult Swim animaciju koji su iznedrili serijale poput Rick and Morty, Robot Chicken, Mr Pickles, Black Jesus, te druge.

Ozbiljni razgovori sa velikom umetnicom: Sećamo se i Nine Simone, te intervjua koji je dala za BBC 1999. godine, u okviru serijala pod naslovom HARDtalk.

Gospodar erotskog stripa: Robert Crumb, ikona i osnivač underground strip scene, počeo je karijeru kao autsajder, a strip mu je i u mladosti bio jedina veza sa stvarnim svetom.

Dana kada su Robin Williams i Steve Martin čekali Godoa: Vladimir i Estragon zapravo su jedan od najpoznatijih komičarskih dvojaca, pa je bilo sasvim logično da ih zaigraju i Robin Williams i Steve Martin, pa se to i dogodilo u septembru 1988. godine.

Istina je urnebesna: Ovogodišnji voditelj-domaćin dodele Zlatnih globusa bio je Ricky Gervais, u Avazu poznatiji kao Dževad Aličić. Održao je odličan uvodni monolog, komičan, ali i neprijatno istinit, kako to obično i ide. Nije poštedeo gotovo nikoga, niti se klonio kontroverznih tema, naprotiv.

Kad Killersi postanu Betoven: Znamo da se svašta može naći na Youtubeu, pa je tu i talentovani momak koji najveći hit Killersa lagano pretvara u Betovenovu Devetu simfoniju.

De Niro i Paćino: The Take pruža još jedan jedinstven pogleda na filmove, ovoga puta na aktuelni The Irishman, kao i na karijere i zajednička ostvarenja legendarnih De Nira i Paćina.

Filozofija bonsai drveta: Bonsai na prvu asocira na patuljasto drveće, što je logično, budući da reč upravo i označava takvo rastinje, ali ne smemo da smetnemo sa uma da se radi o umetnosti i filozofiji koja postoji još od 6. veka.

Oceni 5