Weekend Videos
Linc 01 S

Photo: scarecrow.com

David Lynch u izolaciji

Intervju: David Lynch bi, kako sam kaže u online intervjuu, verovatno već snimao nešto novo da nema pandemije, Ipak, tvrdi da voli izolaciju. Poslušajte zašto.

Realni život u Severnoj Koreji: Devojka koja je uspela da pobegne iz Severne Koreje u SAD govori o svom životnom iskustvu u rodnoj zemlji, ali i životu drugih. Yeonmi Park je aktivistkinja za ljudska prava, objavila je i knjigu, a odnedavno snima i za YouTube. Zanimljiva je činjenica da od svog kanala ne može da zarađuje zato što oglašivači odbijaju kontroverzne teme poput onih kojima se ona bavi.

Muzika za dobre uši: Ideja da klasični orkestri izvode rock melodije iz sedamdesetih godina prošlog veka nije ništa novo. I dobro zvuči.

Girls on film: Premda Hollywood bez žena ne bi postojao, prema njima se i dan danas odnosi eksploatatorski - kako prema filmskim radnicama tako i prema gledateljkama. Jenny Mustard i autorke koje stoje iza kanala The Take primećuju slične obrasce.

Sto važnih fotografija: Živimo u vreme kada se mnogi događaji tumače preko fotografija. Društvene mreže i mejnstrim mediji bombarduju nas različitim prizorima, a najviše se vole oni potresni, koji dobro idu uz neki dramatičan naslov. TIME je napravio kratke filmove koji objašnjavaju neke od najuticajnijih fotografija.

Oceni 5