Putevima kvir umetnosti (25)
Erros 02 S

Photo: Anthony Schatteman

Dečko za jednokratnu upotrebu

Današnji gost rubrike „Putevima kvir umetnosti“ je nemački filmadžija i fotograf Anthony Schatteman, koji se od svoje kamere ne odvaja, a najpre zbog toga što mu zabeležene scene pomažu u pronalaženju inspiracije i motiva za ono što stvara.

Čovek se za ljudsko telo interesuje još od kad je počeo da crta po kamenu, te je erotika postala sastavni deo umetnosti i života. Sa homoerotikom je nešto drugačije, budući da uglavnom nailazi na neodobravanje, pa često ostaje u pozadini, sve dok je ne otkriju neke znatiželjne oči. Društvene mreže pomažu u tom procesu, pa je Instagram, na primer, postao riznica za sva interesovanja, pa i ona homoerotska. Upravo smo tu pronašli i Schattemana, koji, kako sam kaže, fotografiše svakoga dana, obično prijatelje i ono što ga okružuje.

Tako je počeo da snima i muškarce koje upoznaje, a sa ciljem da zabeleži intimne trenutke tako da ih ne prevede u čisto pornografsko. Omiljena mu je analogna kamera, a zbog toga što ga tera da razmišlja o trenutku koji želi da zabeleži. Pažljivo biranje trenutka način je da se posmatrač uvede u sam događaj, tako da umetnik nikada nije sam sa onima koje upoznaje, budući da su tu i svi oni koji prate njegov rad i željno čekaju na nove susrete i nove snimke.

Schatteman je pristao da sa čitaocima XXZ magazina podeli deo svojih fotografija, a oni koji budu poželeli da saznaju više mogu to da učine na njegovom Instagram profilu.


Galerija

Oceni 5