Jednakost na poklon: When Harry Met Santa
Dedda1

Photo: Twitter

Deda Mraz u ljubavnom zanosu

Mnogi negoduju kad se istopolni parovi pojave u nekoj reklami – jedni zato što pate od homofobije, drugi jer ne žele da slave marketinške trikove. Reklame ipak postoje, a vrlo je verovatno da će ostati tako bar još neko vreme. Do skoro su bile rezervisane za heteroseksualne parove i njihovu decu koja su bila najbolja na audiciji, ali se to poslednjih godina menja. I to je dobro. Posebno ako je u priču uključena neka krupna figura. Na primer Deda Mraz.

Norveška pošta je odlučila da se korisnicima zahvali jednom ljubavnom pričom. Poslednje dve godine zaslužna je za reklame koje greju u vreme božićne sezone, budući da gledaoci za praznike najviše veruju u ljubav. Ovogodišnja reklama nosi naslov When Harry Met Santa i više liči na kratki film nego na reklamni sadržaj.

Priča počinje slučajnim susretom koji raste u nešto veće. Harry i Deda Mraz ostaju zajedno neko vreme. „Hrčeš“, kaže mu Deda u jednom trenutku, „Vratiću se sledeće godine“. Naredne sezone se ponovo sreću – „Moram da podelim poklone. Vratiću se sledeće godine. Kako izgledam?“, kaže Dead Mraz na rastanku.

Priča nastavlja da raste sve dok Harry ne pošalje pismo na Severni pol. Poruka je ljubavna, pa Deda Mraz mora da dođe do više slobodnog vremena za svog novog partnera. Tu na scenu stupa pošta.

Iako titlovi nedostaju, sve nam je jasno. Usamljeni Harry je pronašao ljubav svog života, pa zajedno slave pedeset godina od dekriminalizacije homoseksualnosti u Norveškoj. Reklame su ponekad ok.

Oceni 5