Weekend Videos
Atak 01 S

Photo: www.gannett-cdn.com

Deset godina u tri minuta i druge priče

Decenija za nama: Od Steva Jobsa do bračne jednakosti, Arapskog proleća i Fukishime, evo momenata koji su obeležili prethodnih 10 godina.

Božićni poklon: Nick Cave je priredio pravi praznični ugođaj svojim obožavateljima, postavivši na YouTube kompletan snimak koncerta iz Kopenhagena.

Crno-beli razgovori: The Off Camera Show je odličan YouTube kanal na kojem možete naći brojne intervjue sa svetski poznatim glumcima i filmskim radnicima uopšte. Intervjui su podeljeni na više kraćih videa, tako da svako može naći nešto za sebe.

Domaće snage: Na odličnom YouTube kanalu "To the lighthouse", koji vodi Miloš Lazarević, možete naći kako preporuke knjiga tako i mini predavanja na filozofske, sociološke, književne i druge teme.

U slučaju apokalipse: Skloništa za slučaj apokalipse postaju sve popularnija, pa se trendu pridružio i novi projekat koji donosi planove za cyber-kuću koja je inspirisana kompanijom Tesla. Cyberhouse je dizajnirana da štiti od nuklearnih pretnji, a u svom sklopu ima i lift koji je napravljen specijalno za Cybertruck. Radi se o projektu koji je osmislila grupa ruskih arhitekata u okviru agencije MODERN HOUSE, inspirisana upravo Cybertruck-om. Planovi se još uvek nalaze samo na papiru, a eksperti koji iza njih stoje objašnjavaju da se radi o konstrukciji koja je, baš kao i poslednje Tesla vozilo, dizajnirana za život u post-apokalipsi.

Tiha moda: Neobični šeširi bili su hit u Japanu pedesetih godina prošlog veka, pa je ovo prilika da se podsetimo da moda ima ozbiljnu istoriju.

Oceni 5