Pismo glavnog urednika: Način da XXZ opstane

Dobrovoljna pretplata za slobodan sajt

Aa 04 S
Treba reći da među čitaocima već ima onih koji redovno, svakog meseca uplaćuju dobrovoljnu pretplatu; ali, taj broj ni izbliza nije toliki da bi obezbedio bezbrižan rad redakcije. Zato je pismo Nenada Tomića možda dobar povod da još jednom pozovemo čitaoce da učestvuju u dobrovoljnoj mesečnoj pretplati – to je jedini način da sigurno i na duže vreme obezbedimo da naš XXZ portal funkcioniše i nastavi da radi

Natrag na tekst

Komentari

Legacy can wait

Jednom kad dođe taj momenat, svi tvoji čitaoci koje ostaviš u čekaonici, neče prestati osluškivati glas "Pere s onog sveta". Ali probaj da se to desi što kasnije!
santa.S 19.12.2019, 16:59:42

Mungos

Broj donatora se ne menja već mesecima.
zoran .U 25.04.2020, 21:05:18

Hvala

Zorane, zahvaljujemo i molimo za razumevanje, pošto kod nas vanredna situacija traje duže od pandemije. Svakako hvala svim donatorima, znanim i neznanim, anonimnim i javnim, bez vas ništa ne bi bilo moguće!
sandra.D 27.04.2020, 16:10:00

Nipošto!

Ne uplaćujte donaciju ili dobrovoljnu mesečnu pretplatu preko Western Uniona na adresu Petar Luković-Srbija. Ja sam 9.3.2021. uplatio na ovu adresu donaciju. U posebnom e-mailu na adresu: petar.lukovic@xxzmagazin.com zamolio sam da mi potvrde prijem novca. Međutim, dobio sa odgovor da- " Service not available". I pored dve urgencije na adresu: sandra.dancetovic@xxzmagazin.com , odgovor nisam dobio da li su novac primili, tako da još ne znam da li sam novac bacio uzalud, ili je poslužio svojoj svrsi.
zoran .U 14.03.2021, 20:35:58

Mejl radi

Poštovani, Mejl nije radio, ali je sada sve u redu. Pokušajte ponovo na petar.lukovic@xxzmagazin.com
milan.z 14.03.2021, 21:11:26

Poštovani Zorane,

Postupak je sledeći: Nakon uplate od WU dobijate šifru od 10 cifara. Tu šifru šaljete na mail petar.lukovic@xxzmagazin.com. Luković kaže da od Vas nije dobio mail, ne zna se zbog čega, pošto drugi mailovi stižu. On Vas moli da mu mail sa šifrom pošaljete i na xz99@beotel.net. Odmah po prijemu Vašeg maila, Luković će Vam se javiti. A adresa sandra.dancetovic@xxzmagazin.com ne postoji, niti je igde navedena.
sandra.D 14.03.2021, 21:20:19

milan.Z sandra.D

Ponovo poslao e-mail na petar.lukovic.@xxmagazin.com i ponovo dobio: Service not available, closing transmission channel Poslao e-mail na xz99@beotel.net i dobio isti odgovor. Izvinjavam se Sandri, pretpostavio sam da je to njena adresa. Ne želim ovde da vam navodim desetocifrenu šifru Western Union-a, da je ne bi neko drugi zloupotrebio. Molim vas navedite ovde broj telefona na koji mogu da vas nazovem i usmeno vam saopštim šifru.
zoran .U 14.03.2021, 23:09:25

Jedna tačka je višak

Ovo je adresa: petar.lukovic@xxzmagazin.com
milan.z 15.03.2021, 03:03:46

milan.Z sandra.D

Na e-mail adresi koju sam poslao Peri nije bilo tačke. Molim vas, napišite ovde broj telefona na koji mogu da vas nazovem i usmeno vam saopštim šifru, s napomenom da li se radi o fiksnom ili mobilnom broju telefona!
zoran .U 15.03.2021, 09:14:25

milan.Z sandra.D

Poslao ponovo e-mail Peri na petar.lukovic@xxzmagazin.com i dobio sledeći odgovor: This message was created automatically by mail delivery software. A message that you sent could not be delivered to one or more of its recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed: xz99@beotel.net (ultimately generated from petar.lukovic@xxzmagazin.com) host assp.beotel.net [194.106.162.44] SMTP error from remote mail server after end of data: 554 <assp.beotel.net> Service not available, closing transmission channel Ukoliko ne dobijem od vas vaš telefonski broj -velika šteta, ja izgubio, a vi ne dobiste pozamašnu donaciju.
zoran .U 15.03.2021, 11:05:31

Milan/Sandra...

... prvo sam poslao pare putem PayPal, na sta mi je odgovoreno:"petar.lukovic@xxzmagazin.com didn't sign up for a PayPal account or didn't complete the registration process." Onda sam 25/02 poslao pare putem WU i prosledio tracking no. na adresu petar.lukovic@xxzmagazin i u mejlu pitao da mi potvrdite da li ste primili. Pojma nemam da li ste pare primili.
nenad.Ba 15.03.2021, 12:27:14

Petar Luković

Poštovani Nenade, još 27. februara sam primio novac preko WU i poslao vam mail u kojem vama i vašoj supruzi zahvaljujem na donaciji i podršci meni i našem portalu. Pre nekoliko minuta opet sam vam uputio mail sa adrese xz99@beotel.net i objasnio sled događaja. Vrlo mi je žao zbog nesporazuma, posebno što se trudim da svakom čitaocu lično odgovorim i zahvalim se na pomoći, što lično znate jer sam vam se uvek javljao nakon vaših uplata. Što se tiče Zorana Ungara koji je započeo ovu "polemiku", od njega nisam dobio nikakav mail - niti na adresu petar.lukovic@xxzmagazin.com niti na adresu xz99@beotel.net. Iz njegovih odgovora video sam da je koristio pogrešan mail (petar.lukovic.@xxmagazin.com) gde su dve greške: nema tačke iza prezimena i nedostaje slovo 'z' u reči 'xxzmagazin'. Dakle, Zoranu poručujem da mi se javi koristeći ispravno napisanu adresu: xz99@beotel.net ili petar.lukovic@xxzmagazin.com U protekle tri godine otkad komuniciram sa dragim XXZ donatorima, nikad mi se nije desilo ništa slično; jer, kad primam mejlove od svih čitalaca i prijatelja, zašto ne bih primio poruku od Ungara? Proverili smo - svi mailovi rade! I žao mi je, ali moj broj telefona ne mogu baš javno da objavim - jer ne mogu da budem siguran da ga neko neće zloupotrebiti. A ćitaoce ću, sko stigne Ungarov mail, odmah obavestiti u komentarima. I mali dodatak: budući da 18. februara idem na novu turu hemio-terapije, molim sve da se strpe dok se ne vratim iz bolnice; ako se odmah ne javim na poslati mail, da znate razlog.
petar.l 15.03.2021, 14:25:08

Pozdrav...

... Petre i zahvaljujem na mejlu i pojasnjenju, sve je u redu, plasio sam se da je donacija zavrsila negde drugde.
nenad.Ba 15.03.2021, 15:20:52

milan.L sandra.D

Ovog časa razgovarao sa Perom. Dao mu WU šifru. Sve je rešeno na najbolji način.
zoran .U 15.03.2021, 19:58:29

Zorane, ova greška koju ste naveli znači da su serveri na kojima se nalaze Perini mailovi protumačili Vašu poruku kao spam i shodno tome odbili da je isporuče na poslate adrese. Nije Vaša krivica, jednostavno serveri sa kojih Vi šaljete mejlove su verovatno na "crnoj listi" iz ko zna kog razloga i Vaše poruke se ne isporučuju. ...... Ako pošaljete mail sa nekog od mainstream naloga (npr. gmail ili yahoo), verovatno nećete imati problema. Predlažem Vam da to i uradite, jer nikad ne znate kako se Vaš broj telefona može zloupotrebiti. (Da li ste ikada razgovarali sa Sandrom ili Milanom? Postoji mogućnost da Vas neko drugi pozove na ovaj broj koji ste ostavili i predstavi se kao neko od njih dvoje i traži Vam šifru, a Vi poverujete jer ne znate kako Sandra i Milan zvuče.) Svako dobro i Vama i Petru.
anonymouse 15.03.2021, 19:58:42

Dragi svi,

Izbrisali smo komentar u kojem je pisao broj telefona, da ne bi bilo nekih problema. Tako da bi sad trebalo da je konačno sve ok. :)
sandra.D 15.03.2021, 20:11:04

potpuno tačno

anonymouse Hvala na savetima. Vaše pretpostavke zašto moji mailovi ne dolaze na xxzmagazin pokale su se ispravnim.
zoran .U 17.03.2021, 18:22:28

Predlog

Kako mi se čini PayPal nije više instrument za slanje novca, već je postao instrument za plaćanje računa prilikom on-line kupovine. Ako sam u pravu predlažem vam da ga više ne reklamirate kao pomoćno sredstvo za vaše potrebe.
zoran .U 18.03.2021, 17:01:44


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar