Pobedničke serije: "Succession", "The White Lotus" i "Ted Lasso"
Emmy 2022 Succession serija

Ekipa serije "Succession"

Photo: PATRICK T. FALLON/AFP

Dodeljene Emmy nagrade

Pomenute serije bile su i među favoritima XXZ magazina, premda su svi nominovani jednako zaslužili nagrade.

Succession je ubedljivo vodila sa čak 25 nominacija, a pored toga što je proglašena za najbolju dramsku seriju, odnela je nagrade i u kategoriji najboljeg scenarija, a Matthew Macfadyen nagrađen je za najbolju mušku sporednu ulogu. Najbolja glumica u sporednoj dramskoj ulozi je Julia Garner u seriji Ozark. Za najbolje glavne glumce u drami proglašeni su Zendaya (Euphoria) i Lee Jung-jae (Squid Game). On je tako postao prvi južnokorejski glumac koji je osvojio Emmy za ulogu u seriji koja nije na engleskom jeziku. Autor, producent i reditelj serije Squid Game Hwang Dong-hyuk dobio je nagradu je za režiju.

Za najbolju žensku sporednu ulogu Emmy je dobila Sheryl Lee Ralph za komediju Abbott Elementary i tako ušla u istoriju kao druga crnkinja koja je osvojila nagradu u toj kategoriji. Brett Goldstein proglašen je i ove godine, sasvim zasluženo, za najboljeg glumca u sporednoj ulozi u komediji Ted Lasso. Za glavnu ulogu u istoj seriji Jason Sudeikis je takođe drugi put zaredom osvojio Emmy nagradu, kao i glumica Jean Smart za glavnu ulogu u seriji Hacks.

U kategoriji limitiranih i mini-serija pobedu je odnela sjajna The White Lotus. Za sporedne uloge u toj seriji nagrade su, na opšte oduševljenje, odneli glumac Murray Bartlett i glumica Jennifer Coolidge.  Najbolja glavna glumica u mini-seriji je Amanda Seyfried (The Dropout), a glumac Michael Keaton (Dopesick).

U reality kategoriji Emmy je dobila muzičarka Lizzo za Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls, a John Oliver je nagrađen za talk-show, ostavivši iza sebe sve ostale voditelje late night emisija.

Oceni 5