Prestižna muzička priznanja
Dua Lipa St. Vincent

St. Vincent i Dua Lipa: Neočekivana i uspešna saradnja

Photo: newsini.com

Dodeljene Grammy nagrade

Grammy za pesmu godine osvojio je Childish Gambino (Donald Glover) i pesma "This Is America". To je ujedno i prvi put da jedna rap pesma pobedi kako u kateriji za pesmu, tako i u kategoriji za singl godine.

Pored toga što je muzički inovativna, "This Is America" preispituje i rasne stereotipe i predrasude u savremenom američkom društvu, kao i način na koji ostatak sveta danas doživljava SAD. Kultan je postao i spot za ovu pesmu, koji se pojavio u maju prošle godine i za koji je Childish Gambino takođe nagrađen Grammyjem.

Za album godine proglašen je "Golden Hour" Kacey Musgraves, dok je kao najbolji novi izvođač izabrana Dua Lipa (nagrađena i za najbolju dance pesmu - "Electricity"), koja je na sinoćnoj dodeli imala fantastičan nastup zajedno sa St. Vincent, dobitnicom Grammyja za najbolju rock pesmu ("Masseduction").

Najbolji pop album ima Ariana Grande, koja se, kao i Glover, nije pojavila na dodeli, a nagradu za najbolji rock album odneo je band Greta Van Fleet. Cardi B ušla je u istoriju kao prva žena koja je pobedila u kategoriji za rap album godine. 

Dolly Parton proglašena je za ličnost godine, a priznanje su joj odale mnoge muzičke zvezde nastupajući s njom na dodeli i pevajući njene hitove. Zapažene nastupe su imali i Janelle Monae, Lady Gaga, Cardi B, Chloe x Halle, Shan Mendes i Miley Cyrus.

 

Oceni 5