"Praia Do Ventu Eternu" širom regiona
Milan i Suba

Milan Mladenović i Mitar Subotić Suba

Photo: Vladimir Radojičić

Dokumentarni film o brazilskim danima Milana Mladenovića

Film je urađen od privatnih VHS snimaka nastalih tokom boravka Milana Mladenovića i Mitra Subotića Sube u Brazilu. Sliku prate odlomci iz Milanovog dnevnika koji je tada vodio, a posebno dirljivi ton ovoj filmskoj priči daje naracija Svetozara Cvetkovića.

Dokumentarni film "Praia Do Ventu Eternu" dobio je naziv po pesmi sa albuma “Angel’s Breath”, što u prevodu znači “Plaža večnog vetra", jer se i momenat nastanka ove pesme vidi u filmu.

Kako je Milan Mladenović imao, a ima i dalje, poštovaoce širom regiona, a njegovo stvaralaštvo predstavlja temelj savremene kulturne i umetničke scene, u četvrtak, 5. novembra, dokumentarni film "Praia Do Ventu Eternu" biće prikazan u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, ali i online, na YouTube kanalu Zadužbine Milana Mladenovića, s početkom u 20 sati.

Film će u Srbiji biti prikazan na RTS 3 u 21.55, u Bosni i hercegovini na TV Sarajevo u 17.40 i ATV Banja Luka u 17.20. CMC TV i Jugoton će u 19.15 časova premijerno emitovati ovaj film u Hrvatskoj, dok će u Crnoj Gori biti na programu Prve TV od 20.10 i 23.30 sati.

Oceni 3.5