Film: “Joker” (2019)

Dosadni, preambiciozni i pretenciozni bućkuriš

Joker
Zamislite jedno platno u nekoj tamnoj, recimo smeđoj boji, ako je moguće sa izbledelim flekama i različitim međusobno nepovezanim uzorcima koji se ponavljaju u neregularnim intervalima. Gledanje Jokera, drugi put još gore nego prvi jer su besmisao i praznina još očitiji, ekvivalent je zurenju u to platno / tapet "ukrašen" crtežima predškolskog deteta. Toliko otupljujuće, što je izuzetno dostignuće, imajući u vidu da pred sobom imamo jednog od najintenzivnijih i najenigmatičnijih stripovskih zlikovaca

Natrag na tekst

Komentari

Bogami...

... Stojiljkovicu, moram da se slozim s tobom, odgledao ga sinoc i nimalo napetosti, dosadno, kao sto rece.
nenad.Ba 14.10.2019, 18:23:52

Komentar

Film pokušava abrem u naznakama da ukaže na probleme kapitalističkog društva, a to prokapitaistički "liberal" kakav je autor ove kritike ne oprašta i zato mu i daje najmanju ocjenu.
marko.Ma 20.10.2019, 19:05:17

nikad kontra

dajebemater sve sam suprotno od tebe Stojakovicu skontao sinoc u kinodvorani... mora da si u proslom zivotu potpisao amarkord ili slicnu (za tebe) ljigu pa sad udri na sve sto ti zivot pruza...danas si cvet sutra... ne svidjate mi se vi, novokmponovani popperovsko/zizekovski prepotentni individui... a PLukovica je u cinizmu I tersizmu jako tesko kopirati... dakle ?! a da napises novu recenziju single Moni Kovacic?
malden.G 21.10.2019, 15:28:04


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar