Filmovi na otvorenom
Screen 01 S

Photo: Robert Frank

Drive-In kino u Zagrebu

U Zagrebu konačno kreće prvo Drive-In Kino, jedini event - s razmakom. Od četvrtka, 14. svibnja svake večeri od 19:30 sati na Istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma na dva velika ekrana prikazivat će se atraktivni filmski blockbusteri za sve one koji su se, poslije višetjedne izolacije zbog korona virusa, zaželjeli izlazaka i druženja. Projekcijama će moći nazočiti ljubitelji filmske umjetnosti u svojim automobilima, po dvije osobe u svakom, a broj automobila svake večeri ograničen je na 300.

„Konačno! Kad još uvijek ne možemo u kino, dobre filmove možemo sada gledati u društvu i imati osjećaj da se život ponovno vraća u naš grad“, - ističe jedan od voditelja projekta Drive in kina s razmakom Zoran Krečar iz zagrebačke tvrtke Kreativna poslovna rješenja koja je, zajedno s mnoštvom poslovnih partnera, nositelj projekta i nastavlja: „Zato pokrećemo Drive-In Kino s atraktivnim programom. Pandemija koronavirusa nas je jedno vrijeme svela na život i rad od doma, ali sada želimo opet živjeti punim plućima u novim okolnostima, jer mi se ne damo. Želimo naše živote učiniti ljepšima i sadržajnijima“.

U osam večeri Drive-In Kina na otvorenom na rasporedu su filmovi koji će zadovoljiti i one najprobirljivije sladokusce, poput Yesterday, Brzi i žestoki: Hobbs & Shaw, Prvi čovjek, Prevarantice, The Shiny Shrimps, Emma i Smrtonosni strojevi.

Filmovi će se prikazivati na dva 15-metarska ekrana, a zvuk filma posjetitelji će moći pratiti putem svojih radijskih aparata u automobilu koji će biti prilagođen privremenoj radijskoj frekvenciji. Za vrijeme projekcije posjetitelji će se moći okrijepiti i osvježiti grickalicama i pićima iz poklon paketa koji će svaki od njih dobiti pri ulasku u prostor kina. Organizator se pobrinuo za potpuni komfor, pa će tako biti na raspolaganju veći broj toaleta s tekućom vodom, sapunom i papirnatim ručnicima, te sredstvima za dezinfekciju, kao i spremnicima s poklopcima za sigurno odlaganje korištenih papirnatih brisača.

„Za sigurnosnu stranu možemo reći da je sve u potpunosti u skladu s preporukama epidemiologa. Prostor na kojem će se održavati kino projekcije bit će i prije i poslije u potpunosti dezinficiran", naglašava Zoran Krečar i dodaje da će sve osobe uključene u organizaciju ovog eventa biti u potpunosti odjevene u zaštitnu opremu i opskrbljene sredstvima koja će štiti i njih i posjetitelje. „I da ne zaboravim. Ovo je jedino kino u koje možete povesti vaše kućne ljubimce, istina na zadnjem sjedištu, ali će im sigurno biti zabavno s vama“, dodaje Krečar.

*Prenosimo iz Jutarnjeg lista s dozvolom uredništva

Oceni 5