Ako kaniš pobediti, moraš znati izgubiti

Evrovizija 2021: Zaslužena pobeda Italije

Maneskin Eurovision
Ove godine pobedio je rock'n'roll, pobedila je pesma „Zitti E Buoni“ italijanskog benda Måneskin, dan ranije nagrađena i za najbolji tekst na Eurosongu 2021. Italija je od publike širom Evrope, pa i od ovdašnje, osvojila maksimalan broj poena, te je opravdala status favorita. Međutim, put do vrha nije bio nimalo lak. Glasanje je bilo istovremeno i neverovatno i razočaravajuće i uzbudljivo

Natrag na tekst

Komentari

da nije bilo tvog teksta, Sandra D

ne bih možda ni gledala, drugo polufinale. A i da me pritisak nije podigao iz kreveta. Doza optimzma, što bi rekao ministar Siniša Mali. Na tren sam zaboravila sve probleme, i to je dovoljno čak i da nisam našla par pesama koje su mi se jako svidele. Hurricane furaju fazon, ne moj btw, ali su stvarno slatke i fine, a pesma je puna optimizma, onog koji je u Srbiji izleteo kroz zatvoreni prozor još i pre kovida. Kovid je došao kao drugi krug pakla (valjda ih nema devet, auch, zabole me ova misao) - za nas obične ljude. Tako da sam i njih malo slušala i mislila da li ćemo se ikada u ona srećnija vremena, makar da skinemo maske, ja bih i sa tim bila zadovoljna, trenutno. Pravo osveženje, čak sam kupovla sladoled tih dana, ne volim čoko- moko, ali je cmok bio hit. Beskrajno hvala na ovom podsećanju. malo me je i žacnulo pitanje koje se samo nametnulo: sećamo li se mi normalnog života? Ja sve teže. Je li sve van Evrovizije nova normalnost? Dobra je i pobednička pesma, jedino što slabo razumem italijanski, a i moji favoriti: Bugarska i Finska su odlično prošli. Finska, hm, ležem u spavaćici koja ima logo koji podseća na Wings of a butterfly finske grupe HIM, pa nema potrebe ni pisati koliko su me obradovali momci iz Blind Channel. Btw, čula sam ja maliciozne komentare i na račun Viktorije, bugarske pevačica. Kao, ima glas koji podseća na neku poznatu pevčicu. LOL, poznatu pevčicu, like --- Victoria!. Sve sam stoički oćutala uz misao "i ovo će jednom proći"; kad god, glasno se nasmejala, jer možda ja to ne doživim, ali neko ipak hoće. Još se smejem, ne skida mi se osmeh sa usana, samo kad vidim one likove opisane u pesmi "Dark Side". Uz Italijansku pesmu se zabavim još i bolje - skoro ništa ne razumem, pa je tu provod najbolji. LOL Više sreće drugi put svima koji nisu prošli, lepo je i samo učestvovati i širiti pozitivne vibracije. Umalo da zaboravim Izrael, odlična pesma, a nešto su je mediji ignorisali. Čekamo vas i iduće godine. SA JOŠ BOLJIM PESMAMA! I Dančetović sanovim izveštajem iz Dežele (lol). :-)
gabrijela.j 23.05.2021, 23:02:05

Ne mogu...

... da verujem da je ovakva pesma odnela pobedu.
nenad.Ba 24.05.2021, 12:55:12

Hvala, Gabrijela,

Nadam se da će iduće godine Evrovizija biti makar upola inspirativna kao ove. Verovatno su svi poludeli od nenormalnog života i usmerili energiju na taj događaj - i učesnici i gledaoci. Rezultat je odličan, ima dosta dobrih pesama, za razliku od nekoliko prethodnih godina. Mojih top 10: Italija, Island, Hrvatska (oni mi takoreći dele prvo mesto), Srbija, Belgija, Grčka, Bugarska, Finska, Litvanija, Portugalija, ne nužno tim redosledom. :))
sandra.D 24.05.2021, 14:02:01

Ima još

...i Holandija, ne znam kako sam nju zaboravila. Mislim da smo Luković i ja jedini kojima se svidela ta pesma. :) Onaj dečko je divan i mnogo mi je bilo žao što je od publike dobio 0 bodova. Doduše, bilo mi je žao svih sa nulama.
sandra.D 24.05.2021, 14:13:10

Azerbejdžan i Kipar dodajem naknadno usled toga što ih tek sada gledam,

Pojedine sam, uz najbolju volju, morala da premotam. Ukrajina ima neke poene od mene na neobičnost. Holandija, Švedska i Hrvatska su zašli u povratak u prošlost, imho. odustala sam. Blind Channel treba slušati i van Evrosonga, još ne verujem, čak im je obrada Anastasije bolja od originala, ja bih ih tužila na njenom mestu. Šalim se, naravno. Ma, samo kad smo mogli da gledamo Evrosong, meni su svidele Hurricane. Koliko sam raspoložena mogla sam i da preskočim ovaj veliki dogadjaj. Ovo je vrlo bitno, voleli Evrosong ili ne. Ili pobednike. :-)
gabrijela.j 24.05.2021, 23:09:30

A, sto?

"Ovo je vrlo bitno, voleli Evrosong ili ne. Ili pobednike. :-)"
dino.G 24.05.2021, 23:24:58

Pa neki ljudi vole muziku

drugi fudbal ili formulu, ili boks ili olimpijadu, izložbe. Meni je ovo bitno, muzika me opušta i produhovljuje. Ne bih volela da ostanemo da igramo glamočko kolo kao jedini vid muzičke zabave. Ne smem ni da mislim u tom pravcu. LOL Laku noć, dobri dino, meni pravi hurricane ne da oka sklopiti. A i da i muzičari dobije šansu da na svom borilištu odmere snage. nisu odavno, pred publikom. Kao da me pitaš čemu su služili izbori ili liga šampiona. Hajde, to stvarno nije služilo ničemu. Tračak nade da bi mogli jednom i decu pustiti u škole, a nas u naše redovne živote. Mašemo im sa naših mini robija. I mi bi trenutak slobode. Znamo mi da je Sunce još daleko, ali smo ga videli makar na trenutak. pogledaj, kašće ti se samo.
gabrijela.j 25.05.2021, 03:51:32

Mozda

je morbidno ali jedino istinsko uzivanje u zadnje vrijeme je svjedociti kako sve propada. Neka i vrijeme je. Jos malo.
dino.G 25.05.2021, 13:02:56

Aman, bre

Hvala na dobroj zabavi. :) ne mrači dino
gabrijela.j 30.05.2021, 23:22:48


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar