Projekcija i razgovor
Film Stric

Photo: Promo

FAF: Beogradska premijera filma „Stric“

Publici će se nakon projekcije u Domu omladine pokloniti ekipa filma, na čelu sa autorima Andrijom Mardešićem i Davidom Kapcem, te glumcima Mikijem Manojlovićem, Rokom Sikavicom, Ivanom Roščić, Goranom Bogdanom.

Film se naizgled dešava u Jugoslaviji, kasnih '80-ih. Porodica na božićnom ručku dočekuje svog voljenog strica koji se iz Nemačke vraća kući za praznike. Radosno druženje iznenada prekida zvonjava pametnog telefona te postaje jasno da nisu '80-e, a čini se da nije ni vreme Božića. Osim svečane ćuretine, nožem se može rezati i napetost.

David Kapac je hrvatski scenarista, reditelj i kreativni producent. Karijeru je započeo studentskim kratkim filmovima, koji su se redovno prikazivali na festivalima u Hrvatskoj i inostranstvu, uključujući i njegov diplomski, srednjemetražni horor film Zagorski specijalitet. Nakon diplomiranja, David se fokusirao na rad na televiziji, a filmu se vraća 2017. godine. Andrija Mardešić je hrvatski filmski i TV autor. Uspešno je režirao projekte u različitim žanrovima: eksperimentalne i muzičke spotove, dokumentarne i promotivne filmove, a u fokusu mu je igrani film, gde se dokazao nizom kratkih filmova. Stric je Kapačev i Mardešićev debitantski dugometražni film.

Film će u okviru ovogodišnjeg Festivala autorskog filma imati još jednu projkeciju, i to u petak, 2. decembra od 17 sati u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Oceni 5