Nakon nagrade u Sevilji
Kristina film

Photo: Promo/FAF

FAF: Premijera filma „Kristina“ Nikole Spasića

Nikola Spasić je za ovo ostvarenje osvojio nagradu za najboljeg reditelja na 19. Festivalu evropskog filma u Sevilji za prvi ili drugi film, te Gran pri na 33. Međunarodnom filmskom festivalu u Marseju – FIDMarseille u kategoriji Prvi film (First Film Award), kao i nagradu za najboljeg snimatelja filma (Igor Lazić).

Igrani film zasnovan je na stvarnoj ličnosti Kristini, koja u filmu glumi samu sebe. Kristina je transrodna seksualna radnica koja živi sa mačkom, sakuplja antikvitete i prolazi kroz sesije regresije bez hipnoze. Posle jedne seanse slučajno upoznaje Marka i u tom trenutku se rađa platonska ljubav između ovo dvoje ljudi čiji slučajni susreti tek predstoje. U potrazi za antikvitetima, Kristina sve više otkriva hrišćanstvo i prihvata ga kao jedinu istinu. Marko prihvata Kristinu kao ženu, ali mu smeta što ona ne može da mu rodi decu.

Nikola Spasić diplomirao je filmsku režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Master studije montaže završio je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a trenutno je na završnoj godini doktorskih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Njegov dokumentarni film Zašto je Dragan napravio orkestar (2017) prikazan je na više od 40 festivala širom sveta i osvojio je nekoliko nagrada.

Ulaznice za film mogu se nabaviti na blagajni Doma omladine, kao i onlajn putem tickets.rs 

Podsećamo, 28. Festival autorskog filma počinje u petak, 25. novembra projekcijom filma Duhovi ostrva Martina Mekdone u 19 časova u mts Dvorani.

Program Festivala autorskog filma nalazi se na sajtu faf.rs. Ulaznice za festivalske projekcije mogu se naći na blagajnama bioskopa mts Dvorane, Dvorane Kulturnog centra Beograda, Doma omladine Beograda, Jugoslovenske kinoteke, Doma kulture „Studentski grad“ i Cine Grand Rakovica, kao i putem servisa tickets.rs.

Oceni 5