Nazad u osamdesete: VHS zabava
Aerobik retro 2

Photo: stylist.co.uk

Fitness iz prošlosti

Ako ste u potrazi za zabavnim treningom kod kuće koji definitivno nije monoton, a uz to volite sve što je retro, vrijeme je da se vratite – godinama unatrag. Pomalo nostalgični, ali sasvim sigurno veseli – ovi videozapisi iz doba VHS/DVD-a u trenu će vas natjerati na ples!

Iako u starijim videozapisima s vježbama ima puno lošeg kadriranja – zbog kojih ćete se možda ‘naježiti’ u 2021. godini, možda vas privuče i drugačija perspektiva. Naime, fokus svih vježbi je na gubitku kilograma, a ne zamaraju se kulturom prehrane. No, u svakom slučaju, ako ste raspoloženi za ‘eksploziju emocija’ iz prošlosti, smiješne opreme za vježbanje i optimistične, plesne kardio rutine koje možete raditi dok ste (sami) kod kuće, trebali biste pogledati neke od ovih videozapisa.

Richard Simmons: Sweatin’ to the Oldies

Platonski ideal retro kondicije, Richard Simmons, neće vas samo pokrenuti iz dvosjeda, nego će vam svojim pristupom pružiti i ‘malo ljubavi’ – dok koračate kroz njegove fitness korake osjećat ćete kako je barem nekome stalo do vas – a to je trenutno nešto što svi zaslužujemo, zar ne?

Jane Fonda: Walking Cardio Workout

Treninzi Jane Fonda postali su gotovo kult 80-ih te ih definitivno vrijedi probati barem (još) jednom. Ako želite više od onoga što nudi YouTube, na Amazonu još uvijek postoje DVD-i njezinih klasičnih kolekcija vježbi.

Cher Fitness: Hot Dance

Vježbanje s poznatim osobama bilo je posebno popularno tijekom 80-ih i 90-ih, pa nije iznenađenje da se i Cher pridružila brojnim glezbeno/glumačkim divama koje su dijelile svoju rutinu vježbanja. Mekana oprema za vježbanje i ‘Turn Back Time’ era čine ovu vježbu – obaveznom.

Cindy Crawford: Shape Your Body

Čak i s gledišta 80-ih stil snimanja ovoga videozapisa je skoro pa umjetnički, pa se definitivno izdvaja od videa iz tog razdoblja. Gledajući video imate osjećaj kao da je jedna od najpoznatijih manekenki ikad u vašem dnevnom boravki i ‘ćakula’ dok vježba s vama. 

Alyssa Milano’s Teen Steam Workout

Usmjeren prema mlađoj sceni, video trening tadašnje tinejdžerice Alysse Milano djeluju kao prijateljsko ‘nagovaranje’ na fitness. Naime, ona i nekoliko njezinih prijatelja nalaze se u spavaćoj sobi i provode vas kroz par različitih rutina, s ponekim komentarom te povremenim plesnim sekvencama fantazijskog glazbenog videozapisa – kako bi video učinili zanimljivim.

*Prenosimo s portala Mixer s dozvolom glavne urednice

Oceni 5