Retro: Najveća medijska senzacija u SFRJ, 1980.

Galerija: Brak i razvod Svetlane Kitić i Blaža Sliškovića

U vreme s početka osamdesetih kad nije bilo Facebooka, Instagrama ili tabloida – ipak je bilo medijske buke; brak između Svetlane Cece Kitić, tada  najbolje rukometašice sveta, i poznatog fudbalera mostarskog Veleža, Blaža Sliškovića – bio je prava senzacija koja je trajala koliko i njihov brak: samo četiri meseca.

Sve je počelo najavom da će se u Olimpijskom selu u Moskvi, tokom Olimpijskih igara, biti sklopljen brak između poznatih sportista, ali taj plan je pokvarila činjenica da su fudbalski turniri bili raštrkani po celoj teritoriji nekadašnjeg SSSR-a, pa Blašković nije bio dostupan. Svetlana Kitić i Blaž Slišković  venčali su se posle Olimpijskih igara; ona je imala 19, a on 22 godine. Na svadbi je bilo više od 500 zvanica.

Međutim, 120 dana kasnije, Ceci Kitić je prekipelo: "Oboje smo bili puni sebe, oboje smo bili mlade perspektivne zvezde. On je hteo da me zadrži u kući da rađam decu i kuvam, a ja nisam bila, niti sam sada, taj tip žene. Kada sam odlučila da se raziđemo, pobegla sam kroz prozor jer je pod u Blaževoj kući jako škripio. Niko nije znao da sam otišla, samo su ujutru videli da me nema" , pričala je docnije.

Ono malo sretnih dana između Ceca i Blaža zabeležio je tada mladi fotograf Zoran Trbović.

Svetlana Kitić imala je ukupno pet brakova i – pet razvoda;  muževi su joj bili Blaž Slišković,  Dragan Dašić, Goran Bogunović (misteriozno nestao), Zoran Kovačević (ubijen) i Milan Magić. Blaž je postao selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a trenirao je splitski Hajduk, albanski tim Tiranu, ekipu Zrinjskog, Širokog Brijega... Zbog nesporazuma sa engleskom jezikom, postao velika zvezda YouTuba.

 

Oceni 5