Jedno selo i tri grada

Galerija: Od Đurašića do Amsterdama

Svoju debitantsku galeriju u XXZ magazinu, autor Srđan Srđenović posvetio je kontrastima između sela i velgrada; na jednoj su strani prizori iz Đurašića (Srbija), a na drugoj triling Beograd – Alkmaar – Amsterdam.

O sebi, Srđan Srđenović kaže: “Rođen sam i živim u Obrenovcu, završio sam osnovne i master studije na Fakultetu Dramskih Umetnosti, smer kamera. Radim kao snimatelj od svoje 19. godine, iza sebe imam nekoliko uspešnih kratkometražnih igranih filmova. Ne mogu tačno da se setim kada sam počeo da se bavim fotografijom, ali znam da je to bilo vezano za početak pojave digitalnih fotoaparata; ljubav prema analognoj fotografiji sam razvio tek u poslednjih nekoliko godina kada sam sam uvideo njen pun potencijal i prednosti”.

O svojim radovima: “Fotografija mi predstavlja potrebu, odmor, sastavni deo života, omiljeni način komunikacije, mogućnost da ispričam nešto. Fotoaprat doživljavam kao deo tela, nije mi bitno šta je u pitanju, DSLR, analogni fotoaparat, mobilni telefon sa kamerom, bitna mi je mogućnost da zamrznem i sačuvam trenutak i da ispričam to što želim”.

I još: “Tema koju najčešće biram je život, ima nešto posebno u sagledavanju i preispitivanju nečijeg načina života, vrednosti društva u kome živimo, našeg i tuđeg pojma sreće”.

Tagovi

Oceni 5