Simon King: Ako se stvarno volimo

Galerija: Tuđe ruke ne hapse k'o tvoje

Današnji gost XXZ magazina je britanski fotograf i fotoreporter Simon King, čija je fotografija u službi dokumentovanja života, bilo da se radi o svakodnevnim i običnim događajima ili o uzbudljivim stvarima za koje se često ima utisak da se dogode samo jednom u životu. Njegov rad tako priča univerzalnu priču, a kroz minimalističke, često i nadrealne, prizore koji naglašavaju zajedništvo, smisao za humor, konflikt, ali i mir. Najviše ga zanimaju živi subjekti koji se kreću, bilo da se radi o ljudima ili životinjama, i njihov uticaj na scenu koju pokušava da uhvati, budući da je menjaju i čine je živom.

King kaže da njegova inspiracija dolazi iz svakodnevnih događaja, pa je stalno u potrazi za momentima koji menjaju svet, a kroz subjekte koji ne sede ispred kompjutera, već manjim ili većim delima utiču na svet i čine ga ni boljim ni gorim, nego baš onakvim kakav jeste.

Ovaj talentovani fotograf  je pristao da sa čitaocima XXZ magazina podeli deo svojih fotografija, a oni koji budu poželeli da saznaju više mogu to da učine na njegovom blogu ili Instagram profilu.

Oceni 5