Luisa Dörr : Intimni portreti hrabrih

Galerija: Žene koje menjaju svet

Fotografkinja Luisa Dörr napravila je za Time magazine  portrete žena koje postavljaju standarde kada su u pitanju poslovanje, te borba za sopstvena i prava drugih, a projekat je simbolično naslovila: Firsts (Prve). Baveći se slučajevima onih koje su pomerile granice, Dörr pravi portrete uspešnih žena poput Aretha-e Franklin, Barbara-e Walters, Selena-e Gomez, ili Issa-e Rae, ne fokusirajući se na glamuroznu garderobu ili naročite poze. Umesto toga ona ih predstavlja jednostavno, onakvim kakve jesu, dopuštajući da njihova dostignuća govore umesto njih. U Time magazine su, pored fotografija, objavljeni i intervjui u kojima svaka od njih govori o svom putu do vrha.

Direktan pristup ogleda se i u izboru opreme za fotografisanje, budući da su napravljene iPhone-om. U početku je bilo teško, jer subjekti nisu mogli da poveruju da telefonom koji i same nose u džepu može da se napravi profesionalna fotografija, što je bio dodatni izazov za fotografkinju.

Luisa Dörr pristala je da deo fotografija podeli sa čitaocima XXZ magazina, a njene ostale projekte možete da vidite na njenom web-sajtu ili Instagram profilu.

Oceni 5