Weekend Videos
Fredm 07 S

Photo: Pinterest

Freddie Mercury: Stvarnost i film

Juče, danas, uvek: O filmu Bohemian Rhapsody iz 2018. se mnogo raspravljalo, najviše zbog toga što Holivud bira istine u koje veruje. Ovaj video se ipak ne bavi tom temom, već ilustruje koliko je dobro Rami Malek rekreirao nastup sa Live Aid koncerta iz 1985.

Psiho-test: Nije naučno potkovano, ali je zabavno - najkraći test ličnosti koji ne govori mnogo, već taman onoliko koliko i sami znate, uz jedno malo iznenađenje. Vredi pogledati makar zbog komentara.

Brak za sve: Jessica Kellgren-Fozard na svom YouTube kanalu, te TikToku, priča o kvir istorija. Danas su tema lezbejski brakovi, koji su mnogo stariji nego što s emisli.

Jogom protiv sedenja: I praznici mogu biti pravo vreme da se pokrenemo, a joga je uvek dobra ideja i idealan početak. Instruktorka Erin Motz svoje vežbe prilagođava svakom tipu tela i nivou aktivnosti.

Bašta rajskih uživanja: Prošlo je pola milenijuma od kad je Hieronymus Bosch naslikao The Garden of Earthly Delights, a u međuvremenu se pojavilo bezbroj interpretacija. YouTube kanal Great Art Explained nudi jedno od zanimljivijih.

Još jedan pokušaj: Vežbom se dolazi do najboljih rezultata, to je jasno, ali postoje i mali trikovi koji bi trebalo da nam pomognu da brže čitamo. Jer, toliko je knjiga, a tako je malo vremena. Kvaka je u tome što mnogi trikovi ne funkcionišu ili bar ne funkcionišu onako kako mi to zamišljamo, ali izgleda da nam neke od tehnika Tima Ferrissa mogu biti korisne.

I posle Koena: Mnogi kritičari smatraju da je album You Want It Darker remek-delo. Izašao je samo 19 dana pre Koenove smrti, a kasnije su se pojavili i video spotovi na koje vas ovom prilikom podsećamo.

Oceni 5