Kako je Oliver Dragojević uzletio do nebeskih visina

“Galeb i ja”, pjesma nad pjesmama

Oliver Dragojević
Pretužan je čas da bih sada, dok na “repeat” po ne znam koji put slušam “Galeb i ja”, bio sretan; onako kako sam bio sretan kao klinac dok sam na nekoj lažini pored mora za sebe punim glasom, ispunjene duše i otvorena srca pjevao nazigled tugaljive stihove te naizgled melankolične pjesme. Pa ipak, kad sada i ovdje dođe ona moćna završnica “Galeba” s kojim je Oliver postao Oliver, uvjeren sam da su i on i taj njegov galeb postali jedno. I da će uz tog svog galeba Oliver s nebeskih visina - sretan, ponosan, spokojan i zadovoljan - gledati na nas dolje kako se i dalje mučimo i trpimo

Natrag na tekst

Komentari

Између осталог, овако је говорио покојник:

Napokon pravda. Nisam znao što će sud odlučiti, to je vrlo teško proceniti. No, na početku čitanja videlo se da sve to ide u pozitivnom smeru. Ja osobno poznajem generala Gotovinu i znao sam da nije odgovoran za ono za što ga se tereti. On nije trebao biti unutra. Malo je teško pričati o tome, skupi se u grlu, znate. Sretan sam, ovo je važan dan za Hrvatsku - rekao je Dragojević u trenutku kada je Gotovina oslobođen optužbi u Hagu, a pored njega principijelni su bili i Mišo Kovač, kao i Marko Perković Tompson.
mio.K 31.07.2018, 23:40:50

Mislim stvarno,

od svega što je Oliver Dragojević uradio u životu ti si izabrao ovo???! Šta, bre, nije u redu sa tobom?
ajemsasa._ 01.08.2018, 01:59:15

Sve najbolje o pokojniku

. K mozda bi trebao da citiras nekog kao, boru corbu? Taj se jos zlopati ziv, a i mi sa njim.
dino.G 01.08.2018, 06:41:29

Проту-аргумент

@ajemsasa, dino.G: Било би тачно то што говорите да су тачне следеће ставке: 1) покојни складатељ је, макар једном једином приликом, осудио националистичке неофашистичке тенденције онде где је имао највећу одговорност, а то је у својој држави. 2) Да сам ја лицемер па да не одвајам Борислава Ђорђевића као бившег рокера и бившег грађански одговорну особу, од данашњег полтрона власти и комфор-Пинк-шовинисту. Пошто нити једно од горе две наведен ставке није истина, онда ваше примедбе не стоје.
mio.K 02.08.2018, 18:34:24

al ti je "аргумент", rodila te majka...

Nemam nešto živaca da se bakćem sa tobom. Ako tebi nije jasno da je skladatelj Oliver Dragojević nešto komponovao, pevao i svirao i da je to jedino što se računa na kraju balade onda ja tebi ne mogu da pomognem. A to šta je(i da li je) nešto izjavio povodom Gotovine u tako buđavom gradu kakav je Split(gde retardirana Torcida vodi glavnu reč), mene zabole ćoše od Avale. Ako je nešto i rekao od mene mu prosto!
ajemsasa._ 03.08.2018, 15:32:58


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar