Najbolji spotovi o kraju svijeta
Ccbb 01 S

Photo: nukethefuckingfuture

Glazba i apokalipsa

Sisters of Mercy – This Corrosion

Kultni bend Sister of Mercy u spotu za hit This Corrosion poigrava se vizualnim motivima iz Pobješnjeloga Maxa i Istrebljivača, uz dobru dozu gotike i cyberpunka. Drugim riječima – dobro došli u osamdesete!

Britney Spears – I’m A Slave 4 U

U budućnosti nam prijete velike vrućine i nestašica vode, ali to ne znači da neće biti plesa i partijanja… Barem nam to poručuje slavna Britney u spotu I’m A Slave 4 U. Pop-princeza poslije je još jednom preživjela apokalipsu u spotu za hit Till The World Ends.

Duran Duran – Wild Boys

Definitivno najpoznatiji videospot grupe Duran Duran pun je futurističke ikonografije tipične za osamdesete, a slovi i kao jedan od najskupljih spotova toga desetljeća. Redatelj Russell Mulcahy zapravo ga je zamislio kao svojevrstan teaser za ekranizaciju romana The Wild Boys: A Book Of The Dead Williama S. Burroughsa, čiji je soundtrack trebao raditi upravo Duran Duran, ali taj filmski projekt na kraju nije zaživio.

2Pac featuring Dr. Dre – California Love

Gotovo svatko tko je odrastao u devedesetima dobro se sjeća velikoga hita California Love 2Paca i Dr. Drea te pripadajućeg videouratka koji je u biti mali “remake” trećega dijela Pobješnjelog Maxa. U spotu možete primijetiti i glumca Chrisa Tuckera koji u vrijeme snimanja još nije bio poznat široj publici.

Billy Idol – Dancing With Myself

Kada spojite Istrebljivača i zombije, dobijete spot za Dancing With Myself Billyja Idola – još jedan ikonični hit osamdesetih. Režiju potpisuje Tobe Hooper, redatelj kultnoga horora Teksaški masakr motornom pilom.

Muse – Uprising

Muse se često dotiču SF motiva u svojim pjesmama i spotovima, a izuzetak nije ni video za pjesmu Uprising koji ipak zalazi u malo bizarnije i nadrealnije vode. Uostalom, što drugo reći za spot u kojemu je svijet prikazan iz vizure dječjih igračaka, a za razaranje su zaslužni divovski plišani medvjedi.

Madonna – Ghosttown

Legendarna Madonna uvijek je u trendu, pa je tako njezin nedavni hit Ghosttown dobio postapokaliptični videospot u kojemu se može primijetiti i poprilična doza steampunka. Pop-kraljica pritom nije osamljena u uništenome svijetu, već joj društvo pravi poznati glumac Terence Howard.

*Prenosimo sa portala Plan B

Oceni 5