Mashup "Misli"
Paraf 03 S

Photo: Stephanie Stefan

Grupa Paraf napravila specijalan poklon za fanove

Grupa Paraf u karantenskim uvjetima složila je specijalni mashup “Misli”. Posrijedi je nova verzija spojenih pjesama “Zlatno doba” s albuma Zastave i “Metalci”, bonus-skladbe s prošlogodišnje obljetničke vinilne verzije toga albuma, javlja Dallas Records.

“Misli” su se rojile na Kvarneru tijekom zabrane izlaska, a osim članova Parafa, u snimanju toga jedinstvenog audio i videozapisa sudjelovali su i njihovi prijatelji.

Paraf i prijatelji na taj su način pjesme stare 35 godina transformirali u zvukovnicu novog doba, doba u kome su visoko podignuta ograničenja. Upravo stoga, ovo je svojevrsni off-projekt Parafa, nastao u specifičnim produkcijskim uvjetima i namijenjen je ponajprije njihovom fanovima koji su ih podržali na lanjskim i ovogodišnjim koncertima.

“Misli” su, zapravo, PARAFraza izvornih ideja s albuma "Zastave" koja je primjerena vremenu koje nas neumitno mijenja.

Originalnu glazbu i tekst “Metalaca” koje potpisuju Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Dušan Ladavac, Mladen Ilić i Goran Lisica, novim su aranžmanom ogrnuli Deni Šesnić te Zdravko i Pavica Čabrijan. Pjesmu “Zlatno doba” (Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Dušan Ladavac, Robert Tičić, Goran Lisica) za ovu su priliku aranžirali Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen i Deni Šesnić.

Video spot “Misli” zajedno su režirali Zdravko Čabrijan i Deni Šesnić (koji je zaslužan i za snimanje te montažu), a iza kamera su bili Martino Šesnić i Goran Šafarek.

Tagovi

Oceni 5