Twitter medalja
Guss1

Photo: www.gaytimes.co.uk

Gus Kenworthy: Tvitom protiv homofobije

Da homofobija ne zaobilazi ni one sa više privilegija govori i poslednji Twitter slučaj, u kojem je dobitnik olimpijske medalje za slobodno skijanje, a uskoro i nova zvezda serije American Horror Story, odgovorio na napad takozvanih internet trolova, koji smatraju da je to što se autovao uticalo na njegove lošije skijaške rezultate.

„Gusovo skijanje postalo je potpuno sranje,“ piše jedan od trolova, „od kada se sve vrti oko toga što je gej. Više vremena na brdu, manje na kolenima, Gussy - to je odličan početak za postizanje boljih rezultata.“ I upravo je to ono što se dešava svim gejevima, lezbejkama, *trans, te drugim pripadnicima LGBTIQ spektra, kada se usude da progovore o svom identitetu, te mladima koji se trenutno bore sa homofobijom, te heteronormativnom agresijom, daju do znanja da nisu sami. Tu je i ona poznata rečenica „nisi ti samo gej (lezbijka, trans), ti si valjda više od toga," a čija je svrha ništa drugo do da diskredituje onoga koji govori, a homoseksualan je.

Ipak, čini se da je došlo vreme da i poznate ličnosti stanu u odbranu slobode, pa je i Gus odlučio da „dobronamernog“ korisnika Twitter-a podseti na rezultate koje je postigao: „Za tri godine od kako sam se autovao pobedio sam na Dew Tour-u, European Open-u, osvojio četiri medalje, Grand Prix, odbranio titulu svetskog šampiona, te se kvalifikovao za učešće u još jednim Olimpijskim igrama,“ napisao je u svom tvitu. „Tako da mi se čini da je jedino sranje u ovom slučaju vaše poznavanje moje karijere.“

Anonimni trol je nakon toga zaključao svoj Twitter nalog, te je homofobija ućutkana bar na kratko, a sve dok neko drugi iz internet krda ne prikupi neke nove „činjenice“ o nekom novom slučaju koji dokazuje da je homoseksualnost tek „opsesija“ onih koji se usude da ustanu u odbranu sopstvene, te slobode drugih.

 

Oceni 5