Kijametsko doba

Hoće li ta Apokalipsa?

Apoka 02 S
Istinska nevolja za Jovanov koncept Apokalipse nastaje kada Crkva i Rim postanu jedno, stope se. U trenutku kada Konstantin Rim učini hrišćanskim, Apokalipsa je, navodno, okončana, Hristovo carstvo je uspostavljeno. No siromašni su i dalje siromašni, crkva je bogata pa još bogatija, nepravda je i dalje na svakom koraku, svijet je isto govno koje je i bio i koje će dovijeka biti. To je bila Apokalipsa? To je bilo - to?

Natrag na tekst

Komentari

https://www.youtube.com/watch?v=gEPmA3USJdI

AC/DC - Highway to Hell (Live At River Plate, December 2009) Bude. :)
gabrijela.j 30.06.2020, 20:37:21

Jbt, Niki, zaista je nepopravljiva...

... šteta što ovaj svet, tako nesavršen i muka za tankoćutnu dušicu poput Vaše, nije već otišao dođavola, nego se razvlači i ceca ič ne hajući za Vaše male milenarističke vlažne snove! Badava Vi onanišete na Derrida-ina ur-proseravanja, kad vrhunac nikako da nastupi, a godine kurcu prolaze li, prolaze....
milivoje.R 30.06.2020, 20:47:43

Postovani, Milivoje

Da, svi smo prolazni. I ovaj svet je prolazan. To je cak i naucno dokazano. Docim je apokalipticar merna jedinica pameti, kolektivno i pojedinacno. Ako ste primetili sveti spisi nemaju nastavak. lol Jedino da citate ispocetka. Samo je onostrano jos zanimljivo.
gabrijela.j 30.06.2020, 22:34:02

Sorry, Gabby, ...

... šta je "naučno dokazano"? Da će bit' KIjameta?! To je krajnje relaksirano poimanje naučnog dokaza, ali neću da sporim jer sam verujem da će Kijameta, bio on "naučno dokazan" ili ne, pre ili kasnije biti... A, apokaliptičara opšte prakse ima otkako je veka - ne verujem da se ikada desilo da prođe više od nekoliko godina da neka suklata ne prognozira skori kraj sveta, niti su ovi što sladostrasno prizivaju oganj i sumpor novina. Ono što pak jeste novina, i što me uznemirava, je to da nekada ovaj portal nije posvećivao ovoliko mesta ovakvom poluinteligentnom smeću.
milivoje.R 30.06.2020, 23:10:53

Откровење 21

И видео сам ново небо и нову земљу, јер су претходно небо и претходна земља нестали, а ни мора више није било. 2 Видео сам и свети град, Нови Јерусалим, како силази с неба од Бога, припремљен као невеста украшена за свог мужа. 3 Тада сам зачуо снажан глас са престола како говори: „Ево Божјег шатора међу људима! Бог ће пребивати међу њима и они ће бити његов народ и сам Бог биће с њима. 4 Он ће обрисати сваку сузу с њихових очију и смрти више неће бити, ни туге, ни јаука, ни бола више неће бити. Нестало је оно што је некад било.“ Јел ово чекамо?
dino.G 30.06.2020, 23:30:17

Priznajem, Dino, da ovo...

... ponajviše liči na ACID trip, ali to jest ono što čekamo...
milivoje.R 01.07.2020, 01:59:03

Zaboravih da napomenem...

... da se nigde u Otkrovenju ne pominje da se Kraj Sveta može nekako ubrzati, niti da će Gospodu u tom poslu biti potrebni asistenti dragovoljci - ni ISIS, ni Derrida, ni maleni Niki...
milivoje.R 01.07.2020, 02:00:59

https://youtu.be/pNNbJ04167I

"I'm in love with Jaques Derrida" - muzička fusnota iz nekog drugog vremena, onomad distorziran, skoro nerazumljiv signal udaljene radio stanice sa slobodne strane "zavjese". Nejasna je politička poruka bila tada - mozda namjerno zamrljana, mozda nemušto promašena -- a kasnije skoro pa nekakav "Lost Cause". (Kako objasniti samoupravnom teenageru da se Style Council bore da rudari zadrze zapošljenja i nastave silaziti u jamu - a oni sami nose bijele Levis u kombinaciji sa bijelim čarapama?) Ali dzaba "Schadenfreude", dzaba resentimana i nada u propast kapitalizma, prizivanja kulturnih revolucija, "eventa" ili apokalipsi -- 1989. se epoha nepovratno završila, što su Derrida i njegovi tada naravno znali puno bolje od nas - inače ne bi ni pričali o tome.
Zed_Quist 01.07.2020, 22:08:15

Bas vala

lep komentar Zed. Lepe osamdesete su davno prosle, a kod nas je samo Kuca Cveca izgleda vecna. Globalno otopljenje nije fenomen od koga treba bezati, vec ga treba resavati. Ali ko? Puno je lakse praviti politicke gluposti, nego to resavati. Onda bi politicari morali da slusaju struku, sto rekose ovi sa vlasti u toku pandemije. A i koju struku, kad neprestano gledamo kako se ta struka ni oko cega ne slaze? Btw, broj ratova na planeti 0, nula, nistica, krompiric. Umalo su se ozonske rupe nestale. Samo pobune protiv vlasti, narocito u Americi. Da nije tuzno, bilo bi smesno, sto bi rekao Jovan sa Patmosa.
gabrijela.j 01.07.2020, 23:22:51

One of these days...

... everyone's going to have one sort of a first world problem or another, Gabby...
milivoje.R 02.07.2020, 00:49:12

Roger Waters, tide is turning

I used to think the world was flat Rarely threw my hat into the crowd I felt I had used up my quota of yearning Used to look in on the children at night In the glow of their Donald Duck light And frighten myself with the thought of my little ones burning But, oh, oh, oh, the tide is turning The tide is turning....
dino.G 02.07.2020, 12:19:27


Ostavite komentar:

Morate biti prijavljeni kako biste ostavili komentar