Izbrisane priče
Cple 01 S

Randolph Scott (levo) i Cary Grant

Photo: Pinterest

Holivudska romansa: Cary Grant i Randolph Scott

Ova priča tako ponovo seksualizuje odnos između dva muškarca, koji su u žiži interesovanja bili, te su i danas, često i zbog toga što su bili filmske zvezde čiji su seksualni identiteti odstupali od očekivanog.

Grant i Scott su se prvi put sreli 1932. godine, na snimanju filma “Hot Saturday”, te su, kako tvrde savremenici odmah osetili obostranu privlačnost, i brzo počeli da svo slobodno vreme provode zajedno. Njihovi prijatelji iz tog vremena tvrde da su glumci ubrzo počeli da žive zajedno, i da su se otvoreno kretali u holivudskim gej krugovima. Zajedno su proveli narednih 11 godina, što je duže od većine drugih holivudskih brakova.

Novinar Ben Maddox je 1933. godine za Modern Screen napravio reportažu o mladom paru, u okviru koje su se pojavile i fotografije na kojima je moglo da se vidi da Grant i Scott žive zajedno, te da je prostor u kojem borave dom koji su zajednički izgradili. Maddox je u svojoj reportaži koristio šifre, na osnovu kojih su samo kvir čitaoci mogli da shvate da novinar govori o romantičnom odnosu popularnih glumaca. Fotografija na kojoj glumci nose kecelje postala je brzo predmetom podsmeha među heteroseksualnom publikom, te se kroz smeh raspravljalo o tome „da li između njih postoji nešto.“

Filmski studio je 1934. godine ohrabrio Granta da se oženi, a kako bi eliminisao glasine o njegovoj homoseksualnosti, pa je u februaru iste godine oženio Virginiju Cherril, da bi ona samo 13 meseci kasnije podnela zahtev za razvod, te ga optužila za porodično nasilje. U to vreme je moglo da se čuje da se Grant bori sa depresijom koju je pogoršala situacija u koju je gurnut, te da je čak pokušao da izvrši samoubistvo.

Nakon razvoda Grant je ponovo počeo da živi sa Scottom, a studio je nastavio da lažira priče o njegovim odnosima sa mladim glumicama. Zajednička prijateljica Carole Lombard je u to vreme o njihovoj vezi govorila kao o savršenom odnosu, budući da je „Scott davao novac za račune, a Grant išao da ih plaća“, te tvrdila da su ludo zaljubljeni i odani jedan drugom“. Iza zatvorenih vrata su, volela je da naglasi, bili nežni i nisu se bojali da to i pokažu.

Grant I Scott su nakon prvog zajedno snimili još samo jedan zajednički film, koji je (o, ironije!) naslovljen “My Favorite Wife.” Reditelj filma nije bio zadovoljan njihovim neobičnim ponašanjem tokom snimanja, te su glasine o njihovom romantičnom odnosu ponovo uzele maha.

Ostali su bliski sve do kraja, te su ih sredinom sedamdesetih godina, mnogo pošto se njihov zajednički život okončao, viđali kako sede u nekom restoranu ili baru, potpuno sami i u tišini, držeći se za ruke.

Oceni 5