Crtice iz života djece
Aslik1

Photo: Crol

Hrvatska dobila još dvije slikovnice o istospolnim obiteljima

Autor slikovnica Lawrence Schimel svojim je krajnje minimalističkim, gotovo konceptualnim slikovnicama za najmlađe osvojio brojnu publiku diljem svijeta. Dvije slikovnice, "Rano ujutro" i "Ovo nije vrijeme za igru", u nakladi Domina, Schimel stvara u suradnji s uglednom latvijskom ilustratoricom Elinom Braslinom. Slikovnice je sa španjolskoga prevela Nikolina Židek.

Slikovnice predstavljaju krajnje simpatične crtice iz života djece i njihovih kućnih ljubimaca unutar istospolnih obiteljskih zajednica, dječaka s dvije mame ("Rano ujutro"), kao i djevojčice s dvojicom tata ("Ovo nije vrijeme za igru").

Likovi slikovnica na suptilan način, predstavljaju obiteljske zajednice čiji narativni minimalizam odražava njihovu svakodnevicu. Vrhunsko umijeće autora slikovnica počiva na jednostavnosti, nepretencioznosti i trenutačnoj identifikaciji s likovima, kvalitetama koje slikovnice "Rano ujutro" i "Ovo nije vrijeme za igru", u kombinaciji s vrhunskim ilustracijama Eline Brasline, čine vrhunskim štivima za najmlađe, ali i one nešto starije.

Slikovnice možete nabaviti u Udruzi Domino, Petrinjska 38 (Zagreb), po cijeni od 30 kuna.

Oceni 5